≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sloboda odigrala katastrofalnu četvrtu četvrtinu: Kutlešić dabl-dablom u "svom" Užicu podario Spartaku trijumf

Vreme čitanja: oko 1 min.

Samo devet poena dala je užička ekipa u završnih 10 minuta

  • 0
Dušan Kutlešić, KK Spartak Subotica Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Parirala je Sloboda veoma dobro favorizovanom Spartaku iz Subotice u dvorani "Veliki park" u Užicu na otvaranju 10. kola Košarkaške lige Srbije, ali je sve prosula katastrofalnom igrom u završnih 10 minuta, kada je gost prelomio meč i na kraju slavio trijumf - 66:80.

Samo devet poena postigla je Sloboda u tom periodu, što je na kraju bilo i presudno da Spartak dođe čak i do jako ubedljive pobede u dvorani kraj Đetinje.

Do tada gotovo da se nije moglo nagovestiti ko bi mogao da odnese pobedu na ovom meču. Razlika je uglavnom bila minimalna. Štaviše, Sloboda je bila ta koja je diktirala tempo i u jednom momentu treće deonice vodila sa +9.

Međutim, mladost i neiskustvo u timu Slobode su došli do izražaja baš onda kada to nije smelo da se desi. Spartak je to iskoristio i zasluženo ostvario šestu pobedu u sezoni iz devet odigranih utakmica.

Da sve bude "teže" po Slobodu, u ekipi Spartaka dominirao je baš nekadašnji košarkaš užičkog tima i momak koji se između ostalog školovao u gimnaziji u ovom gradu, Dušan Kutlešić sa dabl-dabl učinkom od 21 poena i 10 skokova uz četiri asistencije za 26 minuta provedenih na terenu.

U timu Spartaka zasijao je i nekadašnji kapiten Mege i novo pojačanje Spartaka, Luka Cerovina sa 15 poena, dok je Andrija Bojić ubacio 14, a Vojin Medarević 10 poena.

Kada je reč o Slobodi, Vuk Borovićanin bio je ispred ostalih sa 17 poena, a iza njega je bio MVP 8. kola Košarkaške lige Srbije, Mihailo Mušikić sa 16 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Naredni meč Sloboda igra na gostovanju Vojvodini za samo četiri dana i trenutno je na skoru 4-5 u sredini tabele, dok je Spartak sada treći sa 6-3, a naredni meč igraće sa Džokerom iz Sombora na domaćem parketu u derbiju severa Bačke.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Mirotić posle pobede Armanija nad Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA