≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jokić i Dončić izbačeni iz NBA Kupa! Debakl od Hjustona i poraz Klipersa skupo koštali Denver

Vreme čitanja: oko 1 min.

Denver je treći na tabeli

  • 2
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Nakon lošeg početka u prve četiri utakmice, Nagetsi su izgubili od Hjuston Rokitsa rezultatom 105-86, čime su u seriji gostovanja ostvarili učinak od 1-4. 

Kako se ovi porazi računaju za NBA Kup, ovo znači da su Nagetsi eliminisani i pre četvrtfinala pošto im se nije poklopi rezultat sa meča Pelikansa i Klipersa.

Naime, Nagetsi imaju grupni skor 10-6, ali gledano u NBA Kupu, završili su sa skorom 2-2 u grupnoj fazi, i to, posle starta od 2-0. Ovaj poraz od Hjustona ih je eliminisao, a odlučili su poslednji minuti u kojima je domači tim napravio razliku od 19 poena.

Tako, čekao se meč između Nju Orleansa i Los Anđeles Klipersa kasno u petak. Postojao je scenario u kojem bi svaki tim iz Grupe B mogao završiti 2-2, pa bi odlučivala koš razlika. Ali, čak i u tom scenariju, koji bi zahtevao da Klipersi pobede Pelikanse i Maveriksi pobede Rokitse u utorak, Denverova negativna razlika od 10 poena matematički ne bi mogla da donese prolaz dalje.

Takođe, pobeda Nju Orleans Pelikansa nad Los Anđeles Klipersima znači i elimnaciju za Luku Dončića i Dalas.

Denver završava učešće u turniru sa skorom 2-2 i sada se nalazi na trećem mestu u Zapadnoj Grupi B.

Da podsetimo, osam timova prolazi u nokaut rundu: šest timova sa najboljim učinkom iz svojih utakmica u grupnoj fazi i dve "vajld karte". Tim iz svake konferencije sa najboljim skorom u utakmicama grupne faze, ali koji je završio drugi u svojoj grupi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bek

    25. novembar 2023 | 08:04

    Može li jedna vest iz sveta sporta da počne bez tog Jokića? Dojadiste više sa njim aman ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA