Vreme čitanja: oko 1 min.

Dončić ubacio trećinu poena svoje ekipe: Vestrbuk ga "lomio", pa mu poslao poruku posle jednog poteza

Vreme čitanja: oko 1 min.

Luka nije mogao sam

  • 0
Luka Dončić Foto: Tanjug / AP

Najbolji je igrač svoje ekipe i to mu niko ne može oduzeti, ali nekada zaista nema nikakvu pomoć svojih saigrača. A tako je bilo i noćas. Luka Dončić ubacio je preko trećine poena svoje ekipe, ali je Dalas doživeo pravo posrnuće u Los Anđelesu protiv Klipersa, pošto je završio na samo 88 poena - 107:88.

Od samog starta se dalo nagovestiti da će ovo biti težak dan za Dončića i Kliperse, koji su već posle prvog kvartala gubili dvocifrenom razlikom. Nije bilo promena ni u nastavku, a ono što je posebno zabrinjavajuće za Maverikse je činjenica da su u dve četvrtine ubacili manje od 20 poena.

Jeste Dončić završio na 30 poena, ali je u jednom momentu bio i u malom "klinču" sa Rasleom Vestrbukom, odnosno ovaj je pokušao da ga isprovocira nakon jednog prodora kada je lako postigao poene i onda mu vikao "hajde svi na njega" u momentima kada je Luka izlazio sa terena.

Pored 30 poena, on je uhvatio tri skoka i podelio četiri asistencije, dok je Kajri Irving stao na 26 poena. To znači da su svi ostali košarkaši Dalasa zbirno dali svega 32 poena?!

Na drugoj strani gledali smo sjajnu partiju Pola Džordža koji je dobacio do 25 poena uz devet skokova, a Terens Men je stao na 17. Ističe se još pomenuti Vestbruk sa 14 poena, osam skokova i sedam asistencija, kao i Ivica Zubac sa 11 poena i 14 skokova.

Dalas sada ima 10-6 na petom mestu Zapada, dok su Klipersi na 7-8 na 11. mestu.

(Telegraf.rs)

Video: Saša Dončić poručio: "Jokić i Luka su glavni kandidati za MVP-a NBA lige"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA