Vreme čitanja: oko 2 min.

Navijačima Majamija jedna stvar nikako nije jasna: "Zbog čega Spolstra koristi Jovića na poziciji centra?"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oni smatraju da bi se Nikola dosta bolje snašao na drugoj poziciji

  • 3
Nikola Jović Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Konačno je Nikola Jović dobio veću minutažu za Majami u NBA ligi. Nakon što je zablistao u razvojnom timu na tri odigrane utakmice, trener Erik Spolstra odlučio se da mu uputi poziv da se vrati među prvotimce i noćas je popunio sve moguće kolone.

Ali jedna stvar je nekako svima upala u oko, što je uzrokovalo i dosta komentara na društvenoj mreži "X" među navijačima Majamija. Trener Spolstra odlučio je da Jovića koristi na poziciji pet, odnosno na mestu centra, umesto na nekoj od krilnih ili pak bekovskih pozicija što mu naravno daleko više odgovara, a što smo i videli na minulom Svetskom prvenstvu u Manili.

Nije se isprva Niko baš najbolje tu snašao, vrlo brzo je "zaradio" tri faula i morao je ponovo na klupu, ali je na kraju završio sa jednim poenom uz šest skokova i pet asistencija.

Navijači se nadaju da bi Jovića mogli da vide na nekoj drugoj poziciji u narednim utakmicama Majamija, te da će tada biti i daleko efikasniji nego što je to bio slučaj večeras. Videlo se da Nikola ima ogromnog potencijala da razigrava svoje saigrače, što nije baš moguće ako igra na mestu centra, gde treba da bude fokusiran na neke druge zadatke, poput građenja obruča i skoka.

- Samo par visokih igrača u NBA ligi ima mogućnost da dribla tako dobro u kontri. Nikola Jović je jedan od njih - piše jedna stranica na društvenoj mreži "X", dok su se druge fokusirale na to što je Niko završio na mestu centra:

- Zašto trener Spolstra postavlja Jovića na mesto centra?

- Treneru, Jović nije centar. Prestanite da ga koristite na centru, on je bek, čoveče - napisao je drugi navijač, a vrlo brzo su se "naređali" i drugi slični komentari.

Kada se pogleda, Nikola ni u dresu Mege u ABA ligi nije igrao na ovoj poziciji, odnosno uglavnom je bio krilo. To mu je i omogućilo da ima fanatastične brojke u sezoni pre nego što je otišao "preko bare" sa 11,7 poena u proseku i odličan indeks korisnosti, a sam Jović je u jednom od snimaka kada se predstavljao NBA ligi istakao da može da igra na više pozicija.

Preostaje da vidimo da li je Erik Spolstra zaista shvatio da Joviću mnogo više prija neka druga pozicija i da li će ga iskoristiti na pravi način na predstojećem meču koji Majami igra protiv Milvoki Baksa na domaćem terenu u noći između utorka i srede.

(Telegraf.rs)

Video: Video je blistavu partiju Srbina: Džimi Batler zbog Nikole Jovića seo u avion i doleteo u Viskonsin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miro

    26. novembar 2023 | 09:39

    Trener racuna da bi mogao da ga iskoristi da postane kao Jokic posto ima puno njegovih odlika.Ovo sve drugo nije problem treba i kao center da se dokaze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA