Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemanja Nedović: "Između Partizana i Crvene zvezde nikada nije postojala veća mržnja u istoriji"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvotimac Zvezde dodaje da svi treba da shvate da je ovo samo sport

  • 15
KK Crvena Zvezda - Asvel Lion Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde su drugu godinu u nizu deo Evrolige. Timovi su kvalitetniji, dvorane dosta punije, ali prema rečima prvotimca crveno-belih, Nemanje Nedovića i mržnja nikada nije bila veća.

On je u razgovoru za Eurohoops rekao da mu se to nimalo ne dopada i da, iako pokušava da potpuno ignoriše i stavi to po strani, nekako ipak uspeva da utiče na čitavu psihu.

- Valjda ima veze sa činjenicom da obe ekipe imaju velike ambicije, uložile su mnogo novca i zaista žele pobedu. Mislim da atmosfera koja je stvorena među navijačima ponekad izmakne kontroli i ne mislim da je dobra za sport. To utiče i na nas, kao na igrače, što nije dobro, ali to je nešto sa čim morate da se nosite. Nadam se da može da bude bolje, ne vidim da će biti bolje, iskreno, ali mržnja između dva tima i između navijačkih grupa nije bila veća u istoriji. Mislim da svi treba da upamte da je na kraju dana ovo samo sport i da ima važnijih stvari u životu - rekao je košarkaš Zvezde.

Imao je Nedović priliku da nosi crveno-beli dres i tokom finala između Partizana i Zvezde u ABA ligi, a ponovo je tu u nastojanju da klubu sa Malog Kalemegdana donese barem plej-in Evrolige. Stoga je imao zanimljivu izjavu posle meča sa Olimpijakosom, gde je samo potvrdio ono što je izrekao.

- Bio sam ovde pre dve godine igrajući protiv Olimpijakosa. Uvek je bilo napeto, uvek je bila odlična atmosfera u OAKA hali ili u Dvorani mira i prijateljstva. A onda sam otišao u Crvenu zvezdu i mogu da kažem da mržnja između dva tima nikada nije bila kao što je sada. To je bilo nešto čime sam bio zaista iznenađen - podvukao je Nedović.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Mirotić posle pobede Armanija nad Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oli

    26. novembar 2023 | 15:22

    Pa kad si vec zapoceo temu reci ono sto znas jer zna se ko je zlo u Srpskoj kosarci ko pravi tenzije saopstenja itd

  • Losmi

    26. novembar 2023 | 15:29

    Vidi se na vasem domacem terenu u derbiju ko seje tu mrznju zato cuti

  • Danijel

    26. novembar 2023 | 16:17

    E Covicu , Covicu šta ti je ovo trebalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA