≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Treći pik sa NBA Drafta tone sve dublje: Trener ga prozvao, on napustio Španiju i prešao u Kinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pitanje je da li je ovo dobra odluka

  • 0
808049827 Juan Carlos GarcĂ­A Mate / Zuma Press / Profimedia

Kada je 2015. godine izabran sa treće pozicije na NBA Draftu od Džalila Okafora se mnogo očekivalo. Krenuo je dobro u Filadelfiji, nametnuo se kao prva centarska opcija, međutim sa usponom Džoel Embida krenuo je i njegov pad u karijeri.

Čak 17.5 poena i 7 skokova u proseku u prvoj sezoni brzo su pali u drugi plan i on je posle dve godine napustio Sikserse. Oprobao se u Bruklinu, Nju Orleansu, Detroitu nakon toga, kasnije u kineskom Džeđiangu i meksičkom Kapitanesu malo vratio karijeru, da bi od jula meseca zaigrao u Saragosi.

I bio je vrlo dobar u ACB ligi, u proseku na jedanaest utakmica upisivao 11.7 poena uz 5.1 skok, međutim to izgleda nije bilo dovoljno kako bi išao daljim putem povratka na stari nivo, već je unosnu finansijsku ponudu bivšeg kluba odmah prihvatio.

Džeđiang je odlučio da vrati bivšeg igrača, a španski tim je potvrdio da Okafor napušta ekipu, samo nekoliko dana nakon reči trenera upućenih igraču.

- Ako on ode, za mene je to greška u njegovoj karijeri. Odigrao je 15 ili 20 utakmica i u dobrom je fizičkom stanju. Tačni je da ima još mnogo toga da promeni, ali ne možemo da vršimo više pritiska na njega u smislu truda i zalaganja - rekao je Pofirio Fisak.

Okafor ima tek 27 godina i sigurno ima vremena da nešto još uvek uradi u svojoj karijeri. Videćemo kako će ovaj njegov potez uticati na taj proces.

(Telegraf.rs / S.I.)

Video: Step bek trojka preko Jokića koja je presudila Denveru: Embid ovim pogotkom krunisao briljantan meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA