≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Zvezda brzo ugasila Krku, ali neki moraju da stave prst na čelo!

Vreme čitanja: oko 9 min.

Direktan prenos meča ispratite na Telegraf Sportu

  • 23
KK Krka - KK  Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Košarkaši Crvene zvezde su u sklopu 10. kola odigrali meč sa selekcijom Krke u Novom Mestu i tom prilikom slavili rezultatom 90:67, po četvrtinama 26:13, 15:12, 21:17, 28:25.

Prva četvrtina počela je veoma lako za gostujući tim, Krka nije mogla uopšte da odgovori na kratka otvaranja Zvezde u crveno-beli su uglavnom preko toga dolazili do lakih poena.

Mitrović se razigrao u prvoj deonici upravo preko tih kratkih otvaranja i jedan je od glavnih odgovornih za seriju 9:0 na startu utakmice. Posle se Krka probudila, ali nije bilo neke kontinuirane kvalitetne košarke da može u potpunosti da parira.

Za razliku od prve, drugu četvrtinu Zvezda je krenula daleko lošije, ali ni takva igra nije bila prepreka da se dođe do ubedljive pobede na kraju tih deset minuta.

Krka prosto nema načina da brani osnovne Zvezdine mehanizme i to se videlo i kroz drugih deset minuta.

Najbolji pojedinci crveno-belih su bili domaći, Nemanja Nedović sa devet poena, tri skoka i asistencijom i Luka Mitrović sa devet poena, dva skoka i pet asistencija.

Treća deonica je dobro počela za Zvezdu, ali je u isto vreme pokazala i koji su problemi određenih pojedinaca.

Nejpir je na kraju treće deonice imao čak pet izgubljenih lopti, dva promašaja iz igre bez poena, jednu asistenciju i dva skoka za 15 minuta na terenu što je nedopustivo za igrača tih primanja i tog renomea.

Krka na svu tu lošu igru Zvezdinih pojedinaca ništa nije uspela da postigne i još jednom su dokazali zašto nisu tim sa bilo kakvim dometima ove sezone.

Poslednja četvrtina je bila čisto nadmetanje u tome ko je više raspoložen u napadu, nije bilo previše odbrane, a Krka je bila svesna da neće slaviti, pa je sav pritisak nestao.

Iako je u jednom trenutku bilo 12-13 poena prednosti, Zvezda je trojkama Lazarevića i Jaga uspela da dođe do veoma lake pobede.

Najbolji pojedinac Zvezde prema indeksu korisnosti je bio Tobi na kraju utakmice, uprkos velikom broju nedopustivih grešaka, kao što su promašaji na potpuno otvorenim zicerima. Imao je dosta otvorenih pozicija i to je relativno uspevao da iskoristi. Ipak, najbolji utisak je ostavio Mitrović, koji je igrao skoro bez greške, kao i Nedović.

U Krki su se istakli Štergar sa 15, Kazins sa 11 i Škedelj sa 10 poena.

Crvena zvezda sledeći meč u regioni igra protiv Cibone, dok će u Evropi naredni rival biti Anadolu Efes. Krka u ABA ligi naredne nedelje igra sa Splićanima u gostima.

Tok meča

Četvrta četvrtina

10. minut - 67:90 - Ilić dobija priliku u završnici. Jago pokušava sa velike distance i precizan je za tri poena. Štergar nakon faula završava na liniji bacanja i precizan oba puta. Tobi ponovo precizan za tri poena, ali brzo vraća Cerkvenik. Dos Santos pogađa polaganje, otvorio mu se put do kša. U poslednjem napadu Krka promašuje trojku i to je kraj utakmice.

8. minut - 63:81 - Škedelj pravi faul da spreči Tobija da dođe do koša u reketu Zvezde, ali to radi na šutu i šalje centra crveno-belih na liniju slobodnih bacanja. Tobi precizan odatle oba puta. Još jedan pogodak za tri poena Krke za samo -12. Ipak, Lazarević vraća trojkom iz levog kornera. Tobi sada precizan za tri poena. Raste prednost Zvezde.

6. minut - 60:73 - Nakon nove izgubljene lopte Nijpira Stergar u kontri pogađa u kontranapadu za dva. Umalo nova izgubljena lopta Nejpira, sudija svira nogu odbrane Krke, a i pored toga što je strateg domaćih tražio čelendž sudija odbija da gleda snimak i igra se nastavlja. Cerkvenik pravi faul u odbrani i daje novi posed Zvezdi. Retko ko može da se ponosi ovom utakmicom u Zvezdu, a jedan od takvih je Nedović koji daje nove poene.

4. minut - 56:71 - Sada i Teodosić gubi loptu zbog nesporazuma sa Simonovićem. Ponovo loša reakcija u odbrani Simonovića ostavlja Lazarevića u nezgodnom položaju da sačuva svog igrača. Simonović je morao da pomogne bar minimalno. Ovo daje lak koš Krki i dodatno slobodno bacanje nakon faula Lazarevića. Pogađa Lazarević dobro na drugoj strani. Škedelj rešava napad na drugoj strani, ali to brzo vraća Simonović u napadu. Škedelj igra fantastično, pogađa trojku.

2. minut - 49:64 - Laki poeni Lazarevića na otvaranju poslednje deonice, potom i Cerkvenik vraća dva poena na drugoj strani. Škedelj je raspoložen u nastavku i pogađa trojku. Loš start četvrtine i to tera Sferopulosa da traži tajmaut nakon dva poena Jurkovića.

KK Krka - KK  Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Treća četvrtina

10. minut - 42:62 - Simonović ponovo pogađa trojku, pa već u narednom napadu promašuje poludistancu. Rokas Giedraitis prema mišljenju sudija pravi faul u odbrani, Sferopulos se sa pravom buni, pošto je Kazins imao poret desnom rukom u prodoru. Ipak, nema promene odluke i bek Krke je precizan sa linije penala. Nejpir jako loše reaguje sada u napadu. Ostaje bez poena, ima pet izgubljenih opti i jednu asistenciju. Sada će pokušati da organizuje poslednji napad plej Zvezde, težak promašaj za tri poena i ostavlja Krki dovoljno vremena. Špan razigrava svog centra, ali ovaj nogom šutira loptu i to će biti kraj treće deonice.

8. minut - 37:57 - Špan pogađa iz uručenja. Odličan pas Teodosića za Simonovića, niko nije video da će ovo ići i krilni centar Zvezde pogađa trojku, prelep napad. Kazinsu beži lopta zbog presinga Giedraitisa. Sramni promašaj Tobija, koji promašuje potpuno otvoren ispod koša, ovo postaje nedopustivo, centar ne sme ovo da promašuje. Nema koncentraciju, kao da je mislima negde drugde.

6. minut - 32:54 - Stergar se sada na Španovu asistenciju lepo razigrao i postigao dva poena. Promašuje Rokas iz izlazne kretnje. Napada Kazins Bolomboja u igri 1 na 1, lomi ga i polaže uz faul, pogađa dodatno slobodno bacanje. Dobra odbrana, Giedraitis preko celog terena upošljava Simonovića, koji zakucava.

4. minut - 27:52 - Lepa akcija i laki poeni Giedraitisa uz faul. Ne pogađa dodatno slobodno bacanje. Veliki promašaj Mitrovića nakon jako lepe akcije, ali u odbrani rade dobar posao i sprečavaju lake poene. Sada Bolomboj na drugoj strani veoma agresivno zakucava. Stergar pokušava da održi Krku lakim poenima nakon utrčavanja po čeonoj liniji. Lep pas Nedovića kroz noge za Mitrovića, pa onda on upošljava Bolomboju za dva poena uz faul. Prelep napad. Centar zvezde precizan u dodatnom bacanju.

2. minut - 25:45 - Ide rano Bolomboj na liniju penala i precizan oba puta. Težak promašaj Kazinsa u napadu Krke. Fantastično funkcioniše i napad i odbrana početkom drugog poluvremena. Nedović promašuje otvoreni šut. Dobro preuzima Zvezda sve u odbrani. Odličan napad Zvezde, lopta od Mitrovića dolazi do Bolomboja, ali on zakucava prvi obruč.

KK Krka - KK  Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Druga četvrtina

10. minut - 25:41 - Sada iz kratkih otvaranja Krka dobro deli loptu, ali niko nema hrabrosti da preuzme odgovornost. Tajmaut traži trener Krke. Poslednji napad Krka ne koristi, a Zvezda ne pogađa sa pola terena i to je kraj prvog poluvremena.

8. minut - 22:38 - Tobi ostaje sam na trojci, ali opet promašuje, ofanzivni skok hvata Simonović i dodaje Lazareviću. Krkini igrači skaču na finte, kao da se džabe dele. Izrazito loš otpor Krke, ne samo igrački kvalitativno, već taktički nemaju adekvatan odgovor niti u jednom trenutku. Zvezda prilično nonšalantna nema nikakvih problema.

6. minut - 20:34 - Cerkvenik uspeva da pogodi trojku, prva njegova. Uzvraća Tobi na samom obruču. Tobi pravi jak faul na prodoru Kazinsa, sudija pokazuje da je faul bio na zemlji, iako je delovalo da je na šutu. Težak faul sada i Lazarevića, ali za dva bacanja. Izlazi Teodosić iz igre, ulazi Nedović. Upravo on u "izolaciji" napada odbranu i sa poludistance pogađa. Tobi blokira Kazinsa, Nedović pokreće tranziciju i biva fauliran. Biće lopta sa strane nakon TV tajmauta.

4. minut - 15:30 - Tobi pogađa otvorenu trojku sa 45 stepeni na asistenciju Teodosića. Lepa finta Škedelja i spaja saigrača sa košem za lako polaganje. Zvezda može mnogo bolje od ovoga. Promašuje Teodosić otvorenu poludistancu. Faul Cerkvenika nad Teodosićem. Nejpir ostaje previše sam, ali ne uspeva da poentira za tri poena.

2. minut - 13:28 - Ajzea Kazins na sebe preuzima organizaciju napada u poslednjih par minuta utakmice, ali ni to ne donosi previše. Tobi na obruču lepo fintira odbranu i zakucava. Stručni štab Sferopulosa nije zadovoljan igrom i pored velike prednosti.

KK Krka - KK  Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Prva četvrtina

10. minut - 13:26 - Fenomenalni Mitrović u napadu, dolazi do devetog poena. Tobi promašuje potpuno otvoreni šut. Kazins kažnjava Zvezdu na drugoj strani pogođenom trojkom. Ulaze Teodosić i Lazarević kod Zvezde. I Krka pravi izmene. Komplikuje Nejpir, Tobi ne uspeva da uhvati loptu, ali lopta ostaje za Zvezdu. Davidovac promašuje potpuno otvorenu trojku. Lep napad sada Krke Zvezda ispada iz odbrane i bili su to laki poeni, ali i Zvezda preko Davidovca to kažnjava na drugoj strani pred kraj prve četvrtine.

8. minut - 8:22 - Macura pogađa uz faul, a precizan je i sa linije penala. Nedović poteže trojku iz pika i precizan je, ovo je njegov 7. poen. Mitrović precizan sa linije penala dva puta nakon faula u borbi za skok Krke. Jago izlazi iz igre, ulazi Nejpir, kao i Tobi umesto Bolomboja. Dobar pokušaj alej-upa Nejpira za Mitrovića, ali centar Zvezde ostaje kratak. Opet kratko otvaranje i Mitrović sa nekoliko finti izbacuje celu odbranu. Nakon ofanzivnog skoka Krka dolazi do lakih poena.

6. minut - 3:15 - Priliku za prve poene imaće Stergar nakon faula Bolomboja. Precizan Stergar sa linije penala samo prvi put. Opet vrhunski kratki "rol" Mitrovića i razigravanje sa linije penala za Bolomboja, nakon čega biva fauliran. Bolomboj precizan sa linije penala samo drugi put. Opet presing odbrana preko celog terena biva efikasna i druga izgubljena lopta Krke. Ostaje Jago na trojci, ali ovo je već njegov drugi promašaj. Macura sada promašuje, ali Radovanović ostaje sam i koristi situaciju. Na drugoj strani Bolomboj dobija na "mismeču" loptu i uz faul poentira. Sa linije penala precizan. Luka Mitrović je počeo da šutira trojke, pokušao je sada, ali bez uspeha.

4. minut - 0:11 - "Cepa" mrežicu Nedović sa poludistance. Još jedna dobra odbrana, pa u tranziciji Luka Mitrović ide na zakucavanje, ali ga čuvar faulira. Trener Krke traži tajmaut, pa će centar Zvezde imati dva bacanja posle njega. Luka promašuje prvo bacanje, ali je drugi put precizniji. Jago je veoma agresivan od samog starta utakmice. Neverovatno težak šut Nedović ponovo pogađa sa poludistance za 9:0. Macura gazi aut liniju nakon dobrog pokrivanja Bolomboja. Mitrović precizan nakon igre leđima iz polu-horoga.

2. minut - 0:4 - Giedraitis donosi prve poene sa linije za tri poena u prvom napadu. Ponovo prelep napad crveno-belih i iz kratkog otvaranja se upošljava Rokas na protčavanju za polaganje. Promenjena je odluka da trojka Litvanca bude dvojka.

1. minut - 0:0 - Sudija je podbacio loptu i prvi napad će biti za Crvenu zvezdu.

Petorke

Krka: Stergar, Cerkvenik, Špan, Radovanović, Škedelj.

Crvena zvezda: Jago, Nedović, Giedraitis. Bolomboj, Mitrović.

Komentar pre meča

Vrlo bolan poraz Zvezde od Olimpije iz Milana donekle je pokvario dobru formu u kojoj je ekipa nastupala u prethodnim mečevima. I protiv Olimpijakosa u Evroligi je ostavljen dobar utisak, ali serija trojki tima iz Italije je bila presudna.

ABA liga je totalno drugačija priča, crveno-beli su u pol poziciji u odnosu na sve druge ekipe i u ranoj fazi sezone se nalaze na vrhu. Potencijalnom pobedom ponovo bi pretekli Igokeu i Cedevita Olimpiju na prvom mestu.

Krka je, očekivano, u totalnoj borbi za opstanak, i jedino je Mornar u težoj situaciji, dok je zajedno sa njima rame uz rame i sastav Splita.

Zvezda ima pet uzastopnih trijumfa protiv ekipe iz Novog Mesta, dva u Sloveniji. Poslednji put Krka je slavila u oktobru 2019. godine.

(Telegraf.rs/S.P.)

Video: Transparent za Marka Ivkovića-Jagodu će biti razvijen na meču sa Armanijem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOBA

    27. novembar 2023 | 18:23

    Malo jači trening,samo me Nejpir brine,izgubio samopouzdanje,greši kao početnik u pasovima,prosto neverovatno

  • RepSrpska

    27. novembar 2023 | 17:37

    Nejpir nije nista video bez maske a kamo li tek sad

  • Dr-mr

    27. novembar 2023 | 19:19

    Nejpir u Megu na kaljenje, a Topic da se vrati u Zvezdu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA