≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Partizan odigrao najbolji meč u sezoni i sa 45 poena razlike ispratio Borac kući!

Vreme čitanja: oko 6 min.

Vukčević briljirao, Čačani nemoćni

  • 15
KK Partizan - KK Borac, Doužer i Birts Foto: ABA liga / Dragana Stjepanović

Odličan odgovor Partizan je pružio svojim navijačima. Utakmica devetog kola ABA lige bila je neizvesna samo tokom prvih osam, devet minuta, pa je domaćin protiv Borca u "Štark Areni" zasluženo upisao i više nego ubedljiv trijumf - 101:56.

Cedevita Olimpija i Igokea su u arhivi, uskoro će biti i meč sa Čačanima, ali će makar na veče utisak biti i više nego pozitivan. Pobedom su crno-beli došli do učinka 6-3 i sada su rame uz rame sa ekipom Budućnosti na četvrtom i petom mestu.

Duel su serijom 9:2 otvorili domaći igrači uz sjajnu rolu Pi Džej Doužera i centara Partizana. Spustio je gard domaćin u defanzivi nakon početnog niza, pa je Tajlan Birts svojom dobrom rolom vratio Čačane u život.

Imali su gosti nekoliko prilika da dođu do preokreta sredinom prvo kvartala, a kada to nisu uspeli da iskoriste usledila je nemilosrdna serija. Dve trojke Kaminskog, pa jedna i Anđušićeva po prvi put su donele domaćinu dvocifren višak, ali je Rebrača polaganjem makar nakratko spustio na 24:16.

Koliko toliko je Borac i imao priključak do sredine druge četvrtine. Šut je štucao i jednima i drugima sve do momenta kadaje Kaboklo najpre u kontri vratio plus deset, potom i Smailagić naterao rivala na minut odmora.

Od tog trenutka do kraja prvog poluvremena plus je samo rastao i Tristan Vukčević je serijom poteza samo najavio kako će odigrati u drugom poluvremenu. Na pauzi je bilo 55:29, pa je već moglo da se kaže da su crno-beli jako blizu konačnog slavlja.

U drugom poluvremenu gledali smo dva preslikana početka treće i četvrte deonice. Prvo je nizom od 19:2 Partizan otišao na čak 45 poena viška uz role velikog broja igrača. Pomenuti Tristan je briljirao i pogađao kao od šale, dok je publiku mogao da obraduje i povratak na teren Balše Koprivice.

Zatim je u četvrtoj četvrtini još jednom Borac pokazao sve svoje slabosti na startu, pa je posle Balšinog zakucavanja bilo 93:43. Do kraja okršaja crno-beli su malo pomerili nogu sa gasa, pa je rival ipak uspeo da spusti na 101:56.

KK Partizan - KK Borac, Kaminski i Frenklin Foto: ABA liga / Dragana Stjepanović

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Tristan Vukčević sa 24 poena uz šut za tri 6 od 9 i 6 skokova i indeks 26. Imao je Partizan još četiri dvocifrena košarkaša, Mateuš Ponitka je dao 13 uz 7 asistencija, Alen Smailagić isti broj poena i dva pasa za koš manje, Pi Džej Doužer 12 i Frenk Kaminski 10. Na drugoj strani Ronaldo Segu je dao 16, a Tajlen Birts 11 poena.

Borac je upisao peti poraz na devet mečeva u ABA ligi i u narednom kolu će imati novi težak zadatak kod kuće protiv Budućnosti. Partizan će najpre u Evroligi ugostiti Panatinaikos u četvrtak, zatim u nedelju gostovati FMP-u.

Partizan - Borac 101:56 (24:16, 31:13, 29:14, 15:13)

Tok uživo:

IV četvrtina 

00.00 (101:56): Nizom promašaja završen je meč. Postizali su poene Nikolić i Manojlović do kraja.

03.01 (101:54): Nova dvojka Koprivice, pa pogodak Tomaševića za tri. Tristan ne planira da stane, iako sa malo muči u šutu za jedan, pogađa samo jedno od dva. Poeni Talića na drugoj strani. Serija od tri trojke Rebrača, Vukčević i Segu. Dvojkom taj niz zaustavlja Jaramaz. Čeka se konačan rezultat.

07.40 (93:43): Anđušić je pogodio dvojku za 45 poena viška. Vukčević možda sa utakmicom karijere, opet za tri! Balša Koprivica opet prikucava, Borac još jednom indisponiran na oba kraja terena. Plus od 50 poena, idemo na minut odmora.

III četvrtina

00.00 (86:43): Seriju trojku nastavio je Birts. Koprivica sa prvim poenima nakon ofanzivnog skoka. Sjajno zakucavanje. Segu se budi u finišu četvrtine, dolazi do dva plus jedan. Vukčević kvartal zatvara sa jednim pogotkom sa penala.

01.59 (83:37): Ulazi i Balša Koprivica na parket. Talić dvojkom prekida seriju od 19:2. Ponitka upravo protiv njega dolazi do pogotka za dva i dodatnog bacanja koje realizuje. Frenklin daje jedan penal, Vukčević potom sipa još jednom za tri! Uzvraća Birt, čisto da upiše Čačane i na ovaj način u drugom poluvremenu. Stiže trojka Ponitka ubacuje dalek šut takođe!

04.42 (74:41): Vukčević ovog puta u ulozi asistenta, Ponitka za neverovatnih 66:31. Vukčević ubacuje i trojku posle tajma, nakon čega seriju promašaja rivala za 71:31 kažnjava Smailagić kucanjem, potom i trojkom, novi minut odmora.

07.03 (64:31): Vukčević trojkom donosi duplo veću razliku (58:29). Doužer produžuje svoj niz fenomenalnih prodora. Rebrača je zatvorio prvo i otvorio drugo poluvreme za Borac. Doužer je sa poludistance vrlo motivisan, nakon toga zakucavanje Smailagića, plus 33!

II četvrtina

Kaminski 10p, 4s, Kaboklo 8p, 8s, Doužer 8p - Segu 10p

00.00 (55:29): Razmena koševa na obe strane, Frenklin je atraktivnije zakucao od Kabokla. Vukčević je maločas ušao na parket i ubrzo dao trojku. Koš-faul Smajli i pogođeno bacanje, razlike preko dvadeset poena! Čačani deluju nemoćno u fazi napada, Ponitka dolazi do poena sa penala, potom konačno koš i Segua. Vukčević standardno sjajan u napadu, stiže i do dvojke. Dva puta je promašio oba slobodna bacanja Frenklin. Doužer pokazuje kako ih treba izvoditi. Koš Vukčevića, potom i Rebrače, Tajm Željko na tri sekunde pre kraja, ali bez učinka.

03.20 (39:23): Ponitka pogađa za tri, razlika samo raste! Zek Ledej dodatno uvećava plus pogocima za jedan. Kaboklo je poslao rivala na bacanja, oba pogotka.

05.40 (34:21): Faul Todorovića na šutu Anđušića i jedno bacanje Anđušića za početak deonice, ubrzo i prvi koš Uskokovića. Kaminski je nerešiva enigma, leđnom tehnikom dolazi do dvocifrenog broja poena. Seriju promašaja na obe strane flouterom prekida Anđušić. Stiže i pogodak van linije 6.75 za Segua. Promašaj Jaramaza, greška Uskokovića, potom Kaboklo pretrčava teren za novih deset poena viška. Smailagić za tri i tajm-aut Borca, najveća razlika.

I četvrtina

00.00 (24:16): Frenklin je bio preciziniji od svog saigrača, što je nateralo Obradovića na tajm, posle kog je trojku pogodio Kaminski. Pa još jedna trojka Kaminskog! Frenklin nije pogodio, ali zato jeste Anđušić ukupno treću trojku u nizu za crno-bele. Rebrača se upisuje za kraj četvrtine.

03.46 (15:12): Segu dolazi do linije slobodnih bacanja i pogađa oba penala. Greška Nanelija, trojku daje Birts. Doužer uzvraća svojim četvrtim poenom. Ponovo Birts, vezuje svoj pet poena. Imao je šansu da donese preokret trojkom, ali nije pogodio. Doužer sada ima i šest poena, a nakon tajm-auta sa poludistance uzvraća segu. Segu pogađa jedan penal, a Kaboklo dva na drugoj strani.

07.01 (9:2): Prve poene na meču postiže Bruno Kaboklo. Sa druge strane Frenklin ima odgovor i donosi poravnanje. Naneli nakon jednog neiskorišćenog napada ubacuje i prvu trojku. Ubrzo i dva poseda viška posle silazne putanje nakon šuta Kaminskog. Dobar start domaćina na oba kraja terena. Doužer za plus sedam.

Najava meča:

Nije iza Partizana sjajnih petnaestak dana. Posebno ne u ABA ligi. Utakmice protiv Igokee u Beogradu, potom i Cedevita Olimpije u Ljubljani ostavile su crno-bele na učniku od 5-3 i trenutno tek na poziciji sedam uoči početka duela sa Čačanima.

U Evroligi je pre nekoliko dana Anadolu Efes prelomio meč u svoju korist, i evidentno je da igra u defanzivi i dalje nije na dobrom nivou. Vremena za popravni još uvek imaju igrači Partizana, pa bi verovatno najbolji mogući početak potencijalnog niza mogla da bude pobeda protiv Borca.

Kevin Panter je van ekipe, a povrede vuku i Aleksa Avramović, Uroš Trifunović i Mateuš Ponitka.

Sa druge strane Borac igra po principu toplo-hladno. Tokom poslednja dva kola upisana su slavlja nad SC Derbijem i FMP-om, međutim u gostima nisu pobedili od početka oktobra kada je u hali "Ranko Žeravica" pala Mega.

Partizan je protekle sezone upisao obe pobede u regionalnom šampionatu.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović: Bez Avramovića u Istanbulu, moramo da odigramo dobru odbranu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni zeljko

    27. novembar 2023 | 21:18

    E Zeljko..na sta si spao,radostan kao malo dete,vode protiv ovih mucenika,kos ne znaju gde je,Zvezda ima vise postovanja protiv Borca nego ti gde si ponikao

  • majda

    27. novembar 2023 | 19:37

    naslov vam je dobar..alo ne igra mala albanka...igra ponos postenih srba..30 razlike za partizan

  • Aleksandar

    27. novembar 2023 | 21:57

    Više od pola koševa od " domaćih " igrača za ove koji to potenciraju svaki Božji put Možda je i bolje da Jaramaz ne proradi , bili bi prejaki Još kad se vrate Panter , Aleksa i Trifa , ajoj majko mila Gazicemo sve redom Što bi reko Dule , nemoze se silom protiv magije A našoj klupi najveći evropski mag , jadni dušmani crknut će ... Napred Partizan !!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA