≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Senzacija Denvera u Gradu Anđela! Nagetsi bez Jokića, na pogon Redžija Džeksona i Džordana uništili Kliperse!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakav meč...

  • 5
Denver Nagets Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa priredili su pravu senzaciju pošto su na gostovanju u Los Anđelesu, posle preokreta, savladli Kliperse 113:104, i to, bez udarnih igrača, Nikole Jokića, Erona Gordona i Džamala Marija!

Kakav meč! Tako bi najbolje moglo da se opiše sve ono što je tim iz Kolorada prikazao na teškom gostovanju protiv rivala koji je dobio četiri od poslednjih pet mečeva! Denver je igrao maestralno, timski, sa puno energije, a uz to, dobio je i nove miljenike navijača. Neverovatni Redži Džekson, veteran u redovima Nagetsa je preuzeo punu odgovornost i ubacio je 35 poena, uz 5 skokova i 13 asistencija. Veliku podršku je imao u Deandreu Džordanu koji je svom bivšem timu ubacio 21 poen, uz 13 skokova i 5 asistencija!

U poraženim Klipersima, Kavaj Lenard je postigao 31 poen uz 8 skokova i 3 asistencije, a prtili su ga Ivica Zubac sa 23 poena i 14 skokova i Rasel Vestbruk sa 14 poena.

Neposredno pre ovog duela najavljeno je da će Denver protiv favorizovanog rivala ući bez svojih glavnih igrača. Naime od ranije je povređen Džamal Marej, a na njegov izostanak nadovezale su se i povredeErona Gordona, ali i prve zvezde tima, Nikole Jokića.

Srpski centar lakše se povredio pre ovog susreta, pa je trener Majk Meloun odlučio da, praktično bez tri "udarne igle" krene u meč sa Klipersima. Po svemu sudeći, rizik mu se, i te kako, isplatio jer su iskusni veterani u potpunosti opravdali njegovo poverenje i iskoristili izostanak glavnih igrača. Tako, glavnu reč vodili su veterani Redži Džekson i Deandre Džordan, koji je podsetio na partije iz svojih najboljih dana.

Odmah na početku susreta, Denver je pokazao da nije došao u Grad Anđela kako bi lako "položio oružje". Tako, posle prve deonice, koju su domaći tesno dobili 28:25, dalo se naslutiti da će Nagetsi "pokazati zube".

Zanimljivo, upravo to se i dogodilo do poluvremena. Kripto Arena u Los Anđelesu videla je mnogo bolju igru izabranika Majka Melouna koji su, pomalo iznenađujuće, do poluvremena preuzeli vođstvo za 58:56.

Sa druge strane, Klipersi, koji su igrali u najjačem sastavu sa Lenardom, Hardenom i Vestbrukom dali su svoj maksimum. Usledio je preokret i blistava četvrtina koju su dobli sa 32:19.

U tim momentima, delovalo je da da Nagetsi neće moći da izdrže njihov ritam i da je meč prelomljen. Ipak, posle minuta odmora usledio je povratak na parket i furiozna igra Džeksona i Džordana koji su inicirali neverovatnu seriju poena. Sa druge strane, odbrana Nagetsa potpuno je funkcionisala pa je tim iz Kolorada brzo izjednačio i preuzeo vođstvo. Posle 10 minuta poslednje deonice i serije 25:8, na semaforu je pred poslednja dva minuta pisalo 102:96.

Usledila je neizvesna završnicau kojoj je Denver sačuvao prednost i došao do važnog trijumfa.

(Telegraf.rs/S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lerinc

    28. novembar 2023 | 07:30

    Deandre Džordan neopravdano ne dobija nikakvu šansu,a evo pokazuje da u potpunosti može da odmori i adekvatno odmeno u svim utakmicama Nikolu Jokića,što bi bilo dobro za sve. A Redži Džekson je kompletan ozbiljan igrač koji je otkrovenje samo za neupućene! Bravo za Denver. Velika pobeda za kontinuitet

  • neno

    28. novembar 2023 | 08:33

    Na krilima uspeha Nikola ih je sve povukao napred.Njegova pozitivnost i zalaganje za tim i drigima puno znaci

  • Antusa

    28. novembar 2023 | 10:32

    Ništa čudno i reprezentacija Srbije je bolja brz Jokica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA