≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bomba u NBA ligi: Mark Kjuban prodaje većinski udeo Dalas Maveriksa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako piše ovaj medij, prodica Adelson je trenutno u procesu kupovine većinskog udela kluba

  • 0
Luka Dončić, Dalas Foto: Tanjug/AP

Mark Kjuban, vlasnik NBA tima Dalas Maveriks, prodaje većinski deo akcija u klubu, piše Yahoo Sports.

Kako piše ovaj medij, prodica Adelson je trenutno u procesu kupovine  većinskog udela kluba u kojem je glavna zvezda Luka Dončić, ali će Mark Kjuban ipak zadržati kontrolu nad upravljanjem klubom.

Mirijam Adelson, inače najveća vlasnica kompanije "Las Vegas Sands", koja se bavi hotelima i kazinima u Las Vegasu, prodala je deonice vredne više od 2 milijarde dolara u utorak, kako bi stekla kapital za kupovinu NBA tima. Ona je za kupovinu većinskog udela u "Mavsima" opredelila oko 3,5 milijarde dolara, piše CNBC.

Mavse je Forbes poslednji put procenio na oko 4,5 milijarde dolara, što znači da su trenutno sedma najvrednija ekipa u NBA ligi (najviše vrede Golden Stejt Voriorsi, vredni 7,7 milijardi dolara).

Mirijam Adelson je, inače, četvrta najbogatija žena na svetu, prema Forbsu. Ona je nasledila oko 56% deonica kad joj je muž, osnivač kompanije, umro 2021. godine.

Kjuban je prošle godine najavio da namerava da preseli tim u novu arenu, "koja će biti usred kompleksa hotela i kasina", u bliskoj budućnosti, i da je za partnera odabrao Las Vegas Sands, najveću kasino kompaniju na svetu. Partnerstvo sa Adelsonovom i LVS je veliki korak ka tome, mada su sportsko klađenje i kasina još uvek nelegalni u državi Teksas. Mavsi trenutno igraju utakmice u dvorani American Airlines Center, koja se nalazi u centru Dalasa, a tamo su od 2001. godine.

Kjuban je kupio Dalas Maverikse za 285 miliona dolara 2000. godine. Posle toga, pre svega zahvaljujući draftu Dirka Novickog, Mavsi su došli do plej ofa u 18 od 23 sezone, i osvojili su prvu NBA titulu 2011. godine, pobedivši u finalu Majami Hit sa Lebronom Džejmsom. U tekućoj sezoni imaju skor od 10 pobeda i 6 poraza, trener im je Džejson Kid, a prva zvezda Luka Dončić.

Milijarder Mark Kjuban (65) takođe je u utorak najavio da planira da napusti TV šou "Shark Tank", posle 16 sezona.

(Telegraf.rs/Yahoo Sports)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA