≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Izgledaš bolje od Saše Đorđevića": Danilović pohvalio oca našeg legendarnog igrača!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Inače, Bata Đorđević je uveliko zagazio u devetu deceniju života

  • 1
Predrag Danilović, Bratislav Đorđević Foto: MN Press/Marko Metlaš

U Beogradu je u sredu 29. novembra održana promocija monografije "100 priča za 100 godina" povodom veka košarke u Srbiji. Autro knjige je pisac i kolumnista Politike Aleksandar Saša Miletić, koji je u saradnji sa KSS i Službenim glasnikom uradio ovo kapitalno delo.

Na promociji su, osim Predraga Danilovića, predsednika KSS, između ostalih bili poznati košarkaški radnici Miodrag Babić, tvorac KK Hemofarm i bivši predsednik KSJ, Predrag Bojić, nekadašnji generalni sekretar KSS, i legende jugoslovenske košarke Miško Marić, Miroljub Dugi Damnjanović, kao i Bratislav Bata Đorđević bivši trener Zvezde i otac Aleksandra Đorđevića.

Zanimljiv je bio susret Bate Đorđevića koji ima 85 godina i predsenika KSS Predraga Danilovića

- Bato, rekao sam i Saletu ali evo sad i tebi izgledaš bolje od njega, ali i od mene i cele aše generacije. Svaka čast - rekao mu je Danilović, na šta se iskusni košarkaški radnik samo nasmejao.

Inače, Bata Đorđević ostaće upamćen da je s Crvenom zvezdom, pre 50 godina u sezoni 1971/72, osvojio titulu prvaka ondašnje Jugoslavije i to posle 14 godina pauze od poslednje titule. Takođe je učestvovao u stvaranju zlatne generacije Zvezde Kapičić, Slavnić, Simonović, Latifić, Žugić, Lazarević Sarjanović Jovašević koja je 1974. kao prvi tim iz Jugoslavije osvojila evropski trofej Kup Kupova.

(Telegraf.rs)

Video: Trunić: Od 36 klubova u Italiji od stranih igrača Saša Đorđević i ja smo bili jedini plejmejkeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stojadin pavlovic cole

    29. novembar 2023 | 16:49

    Ko ne izgleda bolje o tebe, sa 30 godina si izgledao kao da imas 50 a sad sa 50 izgledas kao da imas 90. Misim da je bilo dopinga kod tebe malo vise cim si oronuo kao deda sa 30 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA