≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

NBA uporedio "bejbi" Jokića sa pravim Jokićem, srpski as posterizovao Turčina i pokazao šta misli o tome

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije Šengun bio ni blizu Nikoli u ovoj partiji

  • 1
Nikola Jokić i Alperen Šengun Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Hjuston Roketse 134:124 i tako posle više od dvadesetak dana vezali tri uzastopna slavlja u NBA ligi.

Na parket "Bol Arene" posle jednog meča pauze vratio se Nikola Jokić upisavši novi tripl-dabl sa 32 poena, 15 asistencija i 10 skokova, a na terenu je nakon skoro mesec dana bio i Džamal Marej.

Pre početka utakmice sve oči javnosti bile su usmerene na duel koji je vodio pod košem, gde je za suparnika srpski košarkaš imao Alperena Šenguna.

Turski centar igra sjajnu košarku od momenta kada je izabran na NBA Draftu 2021. godine i jedan je od predvodnika Hjustona, ekipe kojoj do ove kampanje i nisu naročito cvetale ruže. Mnogi ga zbog stila igre porede sa Jokićem, što je učinila i NBA liga pre početka meča.

Epitet "bejbi" Jokić svakako nosi sa razlogom i sam Nikola je nekoliko puta hvalio Šenguna, međutim drugi put u sezoni je uspeo da odigra maestralno upravo protiv njega.

U prvom okršaju Roketsi su slavili vrlo ubedljivo, situacija je sada bila dijametralno suprotna, a Jokara je sve to krunisao i potezom utakmice.

Majkl Porter Džunior mu je u udelio sjajan pas, centar Denvera je stekao prednost, potom i snažno prikucao stavivši Turčina na poster!

Šengun je meč završio sa 22 poena i 7 skokova uz 4 asistencije, ali to nije bilo ni blizu dovoljno kako bi se domaćin i najmanje ugrozio.

(Telegraf.rs)

Video: Rešetao je i trojke naš Nikola Jokić, ovo je ključna sa meča kada su Lejkersi pretili

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    30. novembar 2023 | 09:06

    Niste jos shvatili da ste dosadni sa Jokicem i NBA, zabole nas u Srbiji za to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA