≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Barns i Sijakam vodili Rajakovićev Toronto do velike pobede nad Finiksom, Filadelfija slaba bez Embida

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ekipe iz Los Anđelesa slavile sa pola snage

  • 0
Paskal Sijakam i Devin Buker, Toronto - Finiks Chris Young

Ukupno sedam mečeva odigrano je u noći između četvrtka i petka po našem vremenu u NBA ligi i ono što je upalo u oči svim neutralnim ljubiteljima sporta pod obručima je nedostatak neizvesnosti na svim terenima širom Amerike.

Denver Nagetsi su zahvaljujući Nikoli Jokiću i njegovom tripl-dablu lako izašli na kraj sa Hjuston Roketsima (134:124) dok je uspeh nešto ranije zabeležio još jedan akter iz Srbije.

Darko Rajaković je sa svojim Toronto Reptorsima uspeo da savlada Finiks Sanse 112:105 i tako na terenu "Skotibenk Arene" odvede ekipu na skor 9-10. Trijumf još više dobija na značaju ako se zna da je upisan posle serije rivala od sedam pobeda.

Za ovaj meč se može istaći da je u završnici priredio koliko-toliko nepredvidiv tok, ali je jedini kanadski tim u šampionatu ipak mirno razrešio pitanje pobednika, uz odlučnu rolu Skotija Barnsa.

On je meč okončao sa 23 poena i 7 skokova, Paskal Sijakam je dodao 22 uz 9 uhvaćenih lopti, dok su na drugoj strani najbolji bili Kevin Durent sa 30 i Jusuf Nurkić sa 19 poena i 14 skokova.

Bez Džoela Embida usled bolesti Filadelfija Seventisiksers izgledala je neprepoznatljivo protiv Nju Orleans Pelikansa i poražena je sa 124:114.

Tajris Meksi je ubacio 33 poena, ali je isti učinak uz 8 skokova i 6 asistencija upisao i Zajon Vilijamson pa su domaći košarkaši došli do desetog slavlja u sezoni.

Detroit Pistonsi su takođe izgubili i više nego očekivano od Los Anđeles Lejkersa 1033:107 i tako zadržali epitet najgoreg tima u NBA ligi sa učinkom 2-16.

Inspirativan meč odigrao je Dianđelo Rasel ubacivši 35 poena uz 9 dodavanja za koševe, dok su odličan doprinos standardno imali i Entoni Dejvis sa 28 i 16 skokova, kao Lebron Džejms sa 25 poena i 8 uhvaćenih lopti.

Sakramento Kingsima u "Golden 1 Centru" nije bio dovoljan fantastični Diaron Foks (40 poena) pa su Los Anđeles Klipersi slavili sa 131:117. Glavni razlog za takav ishod bio je Kavaji Lenard (34 i 9 skokova) koji je tokom meča verovatno i potezom večeri pokazao da na njega i dalje treba ozbiljno računati. Džejms Harden je dodao 26 poena.

Ostali rezultati:

Orlando Medžik - Vašington Vizards 139:120

/Franc Vagner 31 - Kuzma 23/

Memfis Grizlis - Juta Džez 105:91

/Džekson 2o - Kolins 17/

(Telegraf.rs)

Video: Embid kao buldožer: Razgrnuo odbranu Lejkersa i poentirao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA