≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njujork srušio Rajakovićev Toronto, Sparsi bez Vembanjame vezali 14. uzastopni poraz!

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tejtum i drugovi bolji od File u derbiju Istoka, Orlando i dalje pravi hit na Zapadu

  • 0
Darko Rajaković Foto: Tanjug / AP

Raniji termin subotnjeg programa u NBA ligi priredio nam je ukupno pet utakmica u kojima uglavnom nije bilo većih iznenađenja. Tri pobede zabeležili su domaće ekipe, dve gostujuće, uoči početka derbija večeri u kojem su Nagetsi sa Nikolom Jokićem gostovali Sansima.

Darko Rajaković nije uspeo da održi tim na nivou prikazanom upravo protiv Finiksa i posle lošeg trećeg kvartala njegovi Toronto Reptorsi izgubili su od Njujork Niksa 106:119. To je kanadski tim u ovom momentu ostavilo ispod plej-in zone sa skorom 9-11, dok je rival trenutno peti sa 12-7.

Pomenutih i presudnih dvanaest minuta rezultatom 33:20 pripalo je gostima, za koje je na kraju Džejlen Branson dao 22 poena uz 5 skokova i 8 asistencija. Donte DiVinćenco je dodao 21, a Džulijus Rendl 20, 10 uhvaćenih lopti i 9 dodavanja za koš.

Na drugoj strani Skoti Barns je dao 29 uz 9 skokova, dok je 8 lopti uhvatio Paskal Sijakam i postigao 21 poen.

San Antonio Sparsi su doživeli i trinaesti uzastopni poraz, i pored toga što su na početku sezone delovali kao da bi mogli da dođu do potencijalne iznenađujuće borbe za plej-of. Nju Orleans Pelikansi su spustili roletnu rivalu i sa 121:106 produžili agoniju tima Grega Popoviča.

Jedan od najdužih nizova poraza Grega Popoviča sa 24 poena i 12 skokova začinio je Jonas Valančijunas, kao i Si Džej Mekolum sa 19 i 8 asistencija. Sa druge strane čak osmorica košarkaša su imala preko deset poena, niko više od 14 Devina Vasela.

Derbi Istoka protekao je bez bolesnog Džoela Embida, što je Boston Seltiksima olakšalo posao. Filadelfija Seventisiksers je poražena sa 125:119, pa su sada na vrhu konferencije na tri pobede iza Kelta.

Džejson Tejtum i Derik Vajt su bili najefikasniji sa po 21 poenom, dok su po 20 ubacili Džejlen Braun i Al Horford. U sastavu za koji nije igrao ni Tajris Meksi Patrik Beverli je dao 26 uz 8 skokova i 7 asistencija, dok je Diandre Melton postigao 21.

Orlando Medžik je i dalje odmah tik uz Seltikse posle serije od devet slavlja produžene protiv Vašington Vizardsa (130:125). Franc Vagner igra u formi života pa je tako bio najefikasniji pojedinac večeri sa 31 poenom (8 asistencija i 7 skokova) dok je Paolo Bankero dodao 28 uz 13 skokova i 7 dodavanja za poene. Kajl Kuzma je na suprotnoj strani dao 27.

Luka Dončić je dobio dete, a Dalas Maveriksi su bez njega izgubili od Memfis Grizlisa 108:94. Dezmond Bejn je bio najbolji košgeter sa 30 poena , a u domaćem timu niko nije dao preko 16.

(Telegraf.rs)

Video: Skok u odbrani i brutalno zakucavanje Jokića u poslednjim sekundama druge četvrtine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA