Vreme čitanja: oko 1 min.

Španci sa oduševljenjem pišu o Megi, hvale Topića: "Fabrika 'Nikola' za put u NBA ligu"

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naravno, ovde se posle Nikole Jokića i našeg mladog Nikole Jovića misli i na Nikolu Topića

  • 0
Nikola Topić Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic

Ne prestaje Mega iz godine u godinu da oduševljava srpsku košarkašku javnost novim talentima. Iz ružičastog kluba su put NBA lige pošli niko drugi do trenutno najbolji košarkaš planete, Nikola Jokić, kao i mladi reprezentativac Nikola Jović.

I izgleda da je došlo vreme da im se priključi još jedan Nikola - Topić! Talentovani mladi košarkaš pruža neverovatne brojke u ABA ligi, što je nateralo Špance da se pohvalno raspišu o Megi, ali i o njemu samom.

Tako se na specijalizovanom portalu za košarku Basquet Plus pojavio tekst pod nazivom "Mega: Fabrika Nikola za put u NBA ligu" u kojem se navodi da je Topić novi kandidat da zablista na predstojećem NBA draftu i da je trenutno među najpraćenijima među skautima.

Podsećaju da je Topić doneo Srbiji zlato na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Nišu i da je "njegov doprinos bio ogroman". Na tom turniru, on je u proseku beležio 19,5 poena uz 6,6 asistencija i 3,7 skokova po meču. U finalu je ubacio 24 poena uz osam podeljenih lopti za titulu MVP-ja čitavog takmičenja.

Španci takođe dele mišljenje da će se Topić naći u Top 10 na Draftu, a podsećaju na to da su iz Mege već dvojica Nikola otišli put NBA lige.

Ističu da je Topić trenutno "jedna od najvećih figura u regionalnoj ABA ligi" i da beleži 18,8 poena uz sedam asistencija i 1,2 ukradenih lopti po meču.

(Telegraf.rs)

Video: Nikols Topić: "Probili smo led uzeli prvu pobedu, pripremamo se dalje za Partizan"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA