≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Zvezda rutinski savladala Cibonu: Tobi konačno pružio ono što se od njega čeka cele sezone

Vreme čitanja: oko 6 min.

Nije bilo načina da se utakmica drugačije završi

  • 18
KK Crvena zvezda - KK Cibona Foto: ABA liga/Đorđe Kostić

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali ekipu Cibone u 10. kolu ABA lige rezultatom 84:56, po četvrtinama 21:16, 25:13, 15:14, 23:13.

Počeli su crveno-beli utakmicu nešto sporije nego što se očekivalo, Jago Mateuš je ulazio iz greške u grešku i vrlo brzo je Sferopulos bio prinuđen da ga zameni. Nije se puno bolje pokazao ni Nejpir, koji je ušao odmah posle njega.

Pozitivni indikator prve četvrtine bile su dve vezane trojke Rokasa Giedraitisa, koji je već neko vreme u lošoj šuterskoj formi, a može se reći da je odlično otvorio meč i Stefan Lazarević, koji je u prvih deset minuta postigao pet poena.

Luka Mitrović je u drugoj četvrtini nastavio fantastičnu partiju iz prve i na kraju poluvremena je imao čak 11 poena, tri skoka i po dve asistencije i ukradenu loptu.

Međutim, heroj druge deonice je apsolutno bio Majk Tobi, koji je konačno pokazao ono što se od njega traži od samog dolaska u tim, pa je poluvreme završio sa 14 poena, te je šutirao 4/5 za dva, odnosno 2/2 za tri poena.

Nemanja Nedović KK Crvena zvezda - KK Cibona Foto: Telegraf.rs

Treća četvrtina nije bila preterano efikasna, a Cibona je konačnu pružila neki otpor. Prvo je dobar bio Perasović sa pet vezanih poena, pa je Mustapuć dodao sedam u ovoj četvrtini.

Ipak, previše je bilo očekivati da mogu da preokrenu. Zvezda je preko više košarkaša držala željenu prednost i pored slabog raspoloženja u napadu.

Priliku su u završnici dobili i ostali igrači, koji inače nemaju minute, a jedan od njih je i Dalibor Ilić, koji je odigrao veoma respektabilno svoje minute.

Zvezda je na kraju veoma rutinski došla do ove pobede, neki igrači su se istakli, neki koji su trebali nisu, a neki su prepustili svoju ulogu drugima. Sferopulos je imao jasnu ideju da razigra neke i odmori druge i u tome je jasno uspeo.

Zvezda će naredne nedelje igrati duplo kolo protiv ekipa Valensije i Baskonije.

Tok meča

Četvrta četvrtina

10. minut - 84:56 - Tobi sada faulira na šutu Perasovića, koji pogađa samo prvo bacanje. Lazarević gubi loptu, ali veliki promašaj Mustapića u tranziciji. Nejpir pravi neverovatnu grešku i izaziva zvižduke navijača Zvezde.

8. minut - 82:51 - Jago fauliran ide na liniju bacanja, pogađa oba i napušta teren. Menja ga Marko Simonović. Tobi dobija loptu ispod koša, faulira ga sa leđa igrač Cibone i šalje na liniju bacanja. Precizan naturalizovani Slovenac oba puta.

6. minut - 78:49 - Previše forsira Jago sada i pravi grešku, gubi loptu. Proleta ponovo postiže šut za dva poena, ali ide brzi odgovor ilića, a onda i Tobija za tri.

4. minut - 72:47 - Ofanzivni skok Tobija i 16. poen. Cibona ništa ne uspeva da ubaci. Konačno Cibona preko Buljana dolazi do poena. Težak pokušaj i lep pogodak Jaga nakon kontakta.

2. minut - 66:45 - Promašaj Jaga za tri poena. Dalibor Ilić se upisuje trojkom iz desnog kornera. Samo Davidovac i Nejpir su za sada bez poena. Lazarević prodire ka košu i veoma lepo završava na obruču uprkos odbrani.

KK Crvena zvezda - KK Cibona Foto: ABA liga/Đorđe Kostić

Treća četvrtina

10. minut - 61:43 - Prve poene postiže Miloš Teodosić. Cibona pokušava iz nemogućih pozicija. Sada Jago u kontranapadu poentira uz kontakt, ali bez faula. Dobra odbrana Dalibora Ilića, ali onda greška Teodosića i faul Bolomboja da prekine kontranapad. Vraća se na pola minuta do kraja četvrtine Tobi. Još jedna izgubljena lopta domaćih. Teodosić ne pogađa poslednji šut u trećoj četvrtini, ali Ilić fauliran u borbi za skok i imaće dva bacanja. Promašuje oba i tu će biti kraj treće četvrtine.

8. minut - 56:36 - Jako neefikasna dva minuta za obe ekipe, nije bilo značajnijih dešavanja.

6. minut - 56:36 - Pogađa Giedraitis novu trojku! Potom mu se pridružuje i Lazić šutem i pogotkom za tri! Nekoliko napada razigrava Šabaz Nejpir, ali potpuno bezuspešn. Bolomboj sada gubi loptu.

4. minut - 50:34 - Drugo poluvreme nije krenulo preterano efikasno, ali se sa dva brza koša probudio Marko Simonović, koji posle duže vremena dobija značajniju ulogu i prostor. Ipak, Perasović postiže koš uz faul i onda biva precizan sa linije slobodnih bacanja.

2. minut - 46:31 - Slabo interesovanje Nejpira da odigra odbranu, pa to koristi Cibona. Nejpir pokušava da vrati sa poludistance, ali van balansa promašuje poludistancu. Simonović diže trojku, ali promašuje.

Druga četvrtina

10. minut - 46:29 - Jago odlučuje da podigne sa osam metara i pogađa "bez koske" trojku. Simonović je uspeo da napravi nekoliko fantastičnih kretnji na terenu i da se upiše.

8. minut - 39:24 - Tobi sada na asistenciju Teodosića pogađa dugu dvojku preko ruke, veoma je raspoložen. Tobi ponovo precizan na asistenciju Teodosića, ovog puta za tri! Vraćaju sada trojku preko Buljana igrači Cibone.

6. minut - 34:21 - Prelepa asistencija Teodosića za Mitrovića! Zakucavanje centra Zvezde. Cibona konačno pogađa preko Mustapića trojku. Još jednom Teodosić zbunjuje odbranu prelepim pasom za Mitrovića.

4. minut - 30:18 - Pogađa Tobi trojku nakon finte šuta i driblinga! Iz stepbeka pogađa i bek Cibone sada. Gubi Nejpir loptu i Tobi pravi faul da prekine kontranapad gostiju. Krade loptu u odbrani Tobi. Mitrović upošljava Tobija haj-lou kombinacijom i centar Zvezde pogađa.

2. minut - 25:16 - Tobi ostaje previše sam na poludistanci i pogađa za dva poena. Davidovac posebno motivisano deluje po ulasku na teren. Promašuje Davidovac potpuno otvorenu trojku.

Prva četvrtina

10. minut - 21:16 - Komplikuje Lazarević i gubi loptu. Jako loše napade igraju gosti iz Zagreba. Bošnjak okreće Lazarevića na niskom postu i poentira. Deluje da je Lazarević jedna od meta napada Crvene zvezde, pa sada po prijemu lopte dobija faul i ide na liniju bacanja. Precizan oba puta sa linije penala. Njegov peti poen.

8. minut - 19:11 - Mitrović ulazi u dribling, napada koš i poentira uz faul Mustapića. Pogađa dodatno bacanje. Luka Mitrović ponovo napada, ovog puta leđima ka košu i uspeva da poentira lako, nije bilo prevelikog otpora odbrane. Lazarević diže šut i pogađa!

6. minut - 12:11 - Atraktivno alejup dodavanje za Bolomboja na zakucavanje! Spora košarka se igra. Jago gubi loptu i biće prvi TV tajmaut. Makon tajmauta Jago ostaje u mismeču i pravi faul da spreči lake poene. Još jedna greška Jaga i Sferopulos ga izvodi iz igre.

4. minut - 8:10 - Još jedan pogodak Rokasa za tri, oba puta je bio potpuno sam. Opet Proleta kažnjava sa trojke lošu odbranu Zvezde. Upravo Proleta pravi drugu ločnu grešku u narednom napadu Zvezde. Ponovo Proleta kažnjava lošu odbranu Zvezde.

2. minut - 5:5 - Već posle 30 sekundi pravi Cibona faul nad Simonovićem za slobodna bacanja. Precizan Marko oba puta. Pogađa Cibona svoje prve poene. Rokas Giedraitis na pas Jaga pogađa trojku iz levog kornera. Međutim, na drugoj strani Cibona brzo vraća.

1. minut - 0:0 - Sudija podbacuje loptu i prvi napad će biti za Cibonu.

Petorke

Crvena zvezda: Jago, Giedraitis, Lazić, Simonović, Bolomboj.

Cibona: Perasović, Mustapić, Proleta, Stein, Buljan.

Komentar pre meča

Nakon teškog domaćinstva gde su crveno-beli ugostili tim Anadolu Efesa, dolazi jedno naizgled lak, ali uvek neugodan protivnik. Cibona ne igra dobru košarku ove godine, ali uprkos svim pričama o potencijalnom raspadu tima, oni uspevaju da održe tim u prvoj regionalnoj ligi.

Cibona se trenutno nalazi na 12. poziciji sa svega tri pobede i šest poraza i igraće protiv tima koji je pre početka utakmice na drugoj poziciji sa utakmicom manje od prvoplasirane Igokee.

Hrvatski predstavnik je pre ovog meča odigrao i izgubio protiv Mege, ali su pre toga imali dve pobede protiv Krke i Studentskog centra.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TABELA ZNA

    3. decembar 2023 | 18:51

    Tabela ne laze,nasa Zvezda opet najbolja. Nekog gleda Novak a nekog Drtan Drtinic Abazovic

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    3. decembar 2023 | 20:20

    Јел Цибона беше добила камерунце? А не, Цедевита је...почињу на ц па се збуних...а та цедевита од задра изгуби...њима само камерунци леже...

  • Kako

    3. decembar 2023 | 20:19

    Kako je moguce da sa 12000 sezonskih propusnica nam dodje 500 ljudi u Arenu, pa sta bi tek bilo da smo izgubili od Efesa?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA