≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zapanjujući preokret u američkoj koledž ligi: Sa "minus pet" na 3,8 sekundi pre kraja do pobede

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vermont je pobedio Jejl postigavši šest poena za samo 3,8 sekundi do kraja meča

  • 1
Yale Bulldogs , Bez Mbeng Foto: Erica Denhoff/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

U okviru NCAA u noći između subote i nedelje desila se atipična završnica utakmice između Vermonta i Jejla, gde je domaćin gubio sa pet razlike na 3,8 sekundi do kraja meča, i uspeo da preokrene rezultat za tako kratko vreme!

Sa manje od četiri sekunde do kraja, čuvar Jejla, Bez Mbeng pogodio je oba slobodna bacanja i doneo prednost svojoj ekipi od pet razlike, napravivši rezultat 65:60 na gosujućem terenu.

Igrač gostujuće ekipe je uradio čuveni "coast to coast" i uspeo da dovede svoj tim na minus tri na 0,6 sekundi do kraja meča. Buldozima je bilo potrebno da samo ubace loptu u teren kako bi okončali neizvesnu završnicu. Pre nego što su dobili priliku sudija im je dosudio faul u napadu pri izvođenju lopte. Poslednji napad je pripao domaćoj ekipi, Vermonta.

Čuvar Jejla je bio neoprezan pri građenju Ti Džej Longa iz ekipe Vermonta, koji je uspeo da primi loptu i postigne pogodak za tri poena uz faul.

Sa 0,3 sekunde do kraja Long je stao na liniju penala sa šansom da zapečati skoro nemoguću pobedu svog tima. Pogotkom mladog beka domaćin je preokrenuo utakmicu za samo 3,8 sekundi i okončao utakmicu pre ulaska u produžetke.

Pogledajte neverovatnu završnicu NCAA meča u Americi.

(Telegraf.rs / N. M.)

Video: Marko Simonović: "ABA nije laka za igranje, Partizan nije imao ovakvu ekipu nekad"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA