≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Studenti porazili milenijalce Mege u Podgorici pred meč sa Partizanom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Držali su se do samog kraja, ali na kraju je iskustvo presudilo

  • 0
Nikola Topić i Borna Kapusta na meču KK Mega - KK Studentski centar Foto: ABA liga/SC Derby/Filip Filipović

U Podgorici je odigran meč desetog kola ABA lige u kom su se susreli Mega i Studentski centar Derbi, a tom prilikom su slavili domaći rezultatom 89:82, po četvrtinama 17:17, 29:19, 13:24, 28:22. Bila je ovo borba između dva tima za sedmo mesto na tabeli, pošto su do ove utakmice imali isti skor od po pet pobeda i četiri poraza.

Većim delom utakmice su vodili Studenti, iako je Mega imala prednost u prvoj četvrtini čak u dva navrata. Najveću prednost su uspeli da ostare domaći početkom drugog poluvremena kada su došli čak do 12 poena prednosti.

Mega je to krajem treće četvrtine uspela da povrati dobrom serijom Nikole Đurišića, ali to raspoloženje je bilo kratkog daha. Na kraju utakmice SC Derbi je uspeo ponovo da uspostavi veliku prednost, koju su držali do poslednje sekunde utakmice.

Tražio je strateg Mege Marko Barać na dva minuta do kraja da ekipa bude hrabra i da ne odustaje, ali bilo je suviše kasno, a mladost ekipe koja je morala brzo da dođe do poena uvela ih je u niz neiznuđenih grešaka karakterističnih za ekipu tih godina.

Najefikasniji pojedinci u domaćem timu bili su Kenan Kamenjaš sa 18 poena i deset skokova, kao i Dokins sa 14 poena. Pratili su ih Mateo Drežnjak sa 14 i Luka Bogavac sa 12 poena.

U timu Mege Nikola Topić je pružio statistički najbolju partiju postigavši 20 poena i pet asistencija. Nikola Đurišić i Andrija Jelavić su dodali po 14 poena.

Studentski centar ima teško gostovanje u Beogradu naredne nedelje i to protiv ekipe Partizana, koji su uspeli da savladaju u Superkupu pred početak same sezone. Sa druge strane Mega će igrati protiv Crvene zvezde, što će biti prvi susret Nikole Topića sa bivšim timom u ovoj godini.

(Telegraf.rs)

Video: Šoutajm Mege protiv Partizana: Klinci "prešišali" Evroligaša

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA