Vreme čitanja: oko 1 min.

Janis ide po trofej i ne želi da stane: Grk anulirao Rendlovu 40+ utakmicu i otišao u polufinale NBA turnira

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav meč

  • 0
Janis Adetokumbo Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Milvoki Baksa su odigrali skoro pa savršen meč protiv Njujork Niksa, gde su postigli čak 146 poena, i to bez produžetka! Ekipa Baksa je slavila protiv tima iz "Velike jabuke" sa 146:122, te su tako prošli u polufinale NBA Kupa.

Već se u prvom poluvremenu moglo naslutiti u kom će pravcu ići ovaj meč, jer su obe ekipe bile izuzetno ponterski raspoložene, o čemu svedoči i rezultat od 75:72 posle 24 minuta košarke.

Naravno, očekivanja su bila i takva da će tempo da opadne u jednom momentu, ali, to nije bio slučaj. Makar ne sa Milvokijem koji je nastavio tamo gde je stao.

Jeleni su upravo u trećoj deonici i napravili ključnu prevagu, pošto su ostavili Nikse na "samo" 24 poena u ovom kvartalu, napravili su prednost, pa su u poslednjih 12 minuta ušli nešto rasterećeniji.

Ekipa Milvokija je i u poslednjoj četvrtini postigla čak 34 poena, što je bilo dovoljno za nestvarnih 146 poena.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Janis Adetokumbo sa 35 poena, a 28 je dodao Demijan Lilard. Dvocifreni su bili još i Malik Bizli sa 18, Kris Midlton sa 14, te Bobi Portis sa 13 i Kameron Pejn sa 12.

Ipak, titula najefikasnijeg igrača na ovom meču ide u ruke Džulijus Rendla, koji je postigao 41 poen za Nikse. Pratili su ga Džejlen Brunson sa 24, odnosno Ar-Džej Beret sa 23 poena. Džoš Hart je još bio dvocifren sa 11 datih koševa.

U polufinalu NBA turnira, Milvoki će igrati protiv Indijana Pejsersa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA