Vreme čitanja: oko 1 min.

Kralj ne želi da preda svoj presto: Lebron i Lejkersi izbacili Finiks sa NBA Kupa i prošli u polufinale

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nastavljaju svoju borbu za trofej

  • 0
Lebron Džejms Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa su uspeli da se plasiraju u polufinale NBA Kupa, pošto su bili bolji od Finiks Sansa u poprilično neizvesnoj utakmici, gde su na kraju slavili sa 106:103 uz sjajnu partiju Lebrona Džejmsa.

Kada se igraju utakmice između ove dve ekipe, između Kevina Durenta i Lebrona Džejmsa, uvek publika dobije nešto za uživanje. Kralj protiv svog "princa" je rado viđen duel, ali, čini se kao da je ove sezone Džejms taj koji uspeva da opravda svoj nadimak.

Ovoga puta, Lebron je vodio svoj tim i preuzimao je odgovornost kada je to bilo najpotrebnije, o čemu govori i činjenica da je on postigao 15 poena u poslednjoj četvrtini.

Lejkersi su mnogo bolje otvorili meč, imali su prednost od 12 poena na poluvremenu i činilo se kao da će lako i privesti kraju to u drugoj deonici, kada su Sansi proigrali u trećem kvartalu i smanjili su prednost na samo jedan poen Los Anđelesa.

To nas je i dovelo do veoma zanimljive borbe u poslednjih 12 minuta, gde je Ostin Rivs pogodio trojku za 105:101, čime je i prelomio ovu utakmicu u korist svoje ekipe.

Najefikasniji na ovom meču bio je Lebron Džejms sa 31 poenom, 27 je dodao Entoni Dejvis, a Ostin Rivs je imao 20 koševa. U ekipi Finiksa se najbolje pokazao Kevin Durent sa 31 poenom, dok su Grejson Alen i Devin Buker dodali po 21.

Ekipa Lejkersa igra protiv Nju Orleans Pelikansa u polufinalu NBA kupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA