≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bogdan Bogdanović maestralan, ali nedovoljno za pobedu Houksa! Atlanta "pala" posle totalnog trilera

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bogdan je još jednom bio nosilac igre Atlante, postigao je 20 poena, ali je promašeni šut Tre Janga odlučio pobednika meča

  • 0
Bogdan Bogdanović Foto: AP/Tanjug

Bogdan Bogdanović odigrao je novi odličan meč, ali  Atlanta nije uspela posle drame da upiše pobedu. Bruklin Netsi su bili uporni, nisu se predavali do kraja i u poslednjim sekundama došli su do minimalne pobede 114:113 na teškom gostovanju, i to, pogotkom Bridžesa sa poludistance. 

Srpski košarkaš ponovo je blistao i bio treći strelac svog tima. Ovoga puta kapiten Srbije i as Atlante meč je završio sa 20 poena, a upisao je i 4 skoka i jednu asistenciju.

Od starta meč je bio neizvestan. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, i to, čak 43 puta, da bi usledila dramatična završnica.

Na samo 35 sekundi do kraja meča, Atlanta je imala vođstvo 110:109. Ipak, dobra akcija Bruklina posle tajm-auta uticala je na promenu rezultata, 111:110.

Novi napad Houksa predvodio je Tre Jang ali je ishitreno šutirao sa poludistance, i promašio. Potom, Dinvidi sa bacanja donosi nove poene svom timu, a Jang ispravlja grešku i pogađa trojku na 20 sekundi pre kraja za 113:112 za Hokse.

Delovalo je da će domaći tim izboriti pobedu. Poslednji napad su odlučili da brane, ali je pogotkom Bridžesa meč rešen u korist Netsa. Do kraja Jang je iz teške pozicije pokušao da upiše poene, ali nije bio precizan pa je poraz bio definitivan.

Zanimljivo, posle ovog meča, u kojem je Bogdan i šesnaesti put u nizu imao dvocifreni učinak, srpski as se približio nagradi za najboljeg šestog igrača lige.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Bridžes sa 32 poena, , a pratio ga je Džonson sa 17, a Fini Smit je upisao 15. U poraženoj Atlanti, Jang je ubacio 30, Bej je upisao 21, a Bogdanović je bio treći strealc sa 20, uz šut iz igre 7/14, odnosno 4/9 za tri.

(Telegraf.rs)

Video: Neverovatna trojka našeg Bogdana: Srušio Adetokumba i Bakse usred Milvokija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA