Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle poraza od Valensije javio se Blejk Šilb: Ovo će obradovati navijače Crvene zvezde

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekada Šilbovan, ali nikada nije zaboravio šta je doživeo u crveno-beloj opremi

  • 4
Blejk Šilb u Crvenoj zvezdi Foto: Nebojsa Parausic

Nije lako ostati upamćen kao omiljeni stranac u istoriji nekog kluba i kada pokušate da se setite nekoga od njih par imena vam pada na pamet. Ipak, Blejk Šilb je bivši Amerikanac Crvene zvezde, koji će ostati upamćen po jednoj specifičnoj stvari - promenio je sleng srpskog jezika.

Izraz "šilbovanje" verovatno nikada neče izaći iz slenga navijača Zvezde, a značenje toga ne treba dodatno objašnjavati.

Upravo se Blejk javio na društvenoj mreži Tviter komentarom na objavu popularnog novinara i komentatora Džoša Beta, koji je objavio snimak navijanja crveno-belih u hali "Aleksandar Nikolić.

- Nala Pionir!!! Zvezda OoOoO!!! - napisao je Blejk Šilb.

On je u Zvezdi proveo manje od jedne sezone, potpisao je 23. juna 2013. godine, a tim je napustio 29. januara naredne. U Evroligi je u dresu Zvezde odigrao 10 mečeva i prosečno beležio 12 poena, 3,2 skoka i 3,5 asistencija.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Zvezde čekali Jaga ispred Arene sa brazilskim zastavama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sssa

    7. decembar 2023 | 21:38

    Ko je potrošio naše novce,za ovu propalu pricu.mnogo para a nema rezultata.ne zaboravite da u Evroligi nema Ruskih klubova.ušli smo na mala vrata,a ništa nismo uradili .to važi posebno za Crvenu Zvezdu moj omiljeni klub.Partizan i Željko Obradovića to je kvalitet.

  • Vojkan

    7. decembar 2023 | 19:41

    Hala pionir?

  • 123

    7. decembar 2023 | 20:22

    Svi oni postanu igracine kad odu..iz CZ. Sta je tada igrao i kako u CZ a kako sada igra? Sa druge strane imamo mnogo primera da igraci u Partizanu igraju odlicno, pa odu i nastave da igraju odlicno..To je razlika..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA