≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pavićević: "Ako je neko dotakao NBA dres misli da je vanzemaljac, 50% njih ne bi igralo u Evroligi"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ljut je bio trener Mornara iz Bara na svoje igrače

  • 5
Mihailo Pavićević Foto: Printscreen/Youtube

Košarkaši Mornara poraženi su od strane ekipa Cedevita Olimpije u meču 11. kola ABA lige, a nakon utakmice dugo nije bilo trenera ekipe iz Bara, koji je kasnio zbog sastanka. Kada je stigao na konferenciju za medije Mihailo Pavićević je objasnio o čemu je reč.

Detaljno je analizirao utakmicu i objasnio šta su razlozi loše igre i poraza.

- Izvinjavam se što kasnim, imali smo malo duži sastanak u svlačionici. Čestitam ekipi Cedevita Olimpije na pobedi. Oni su jedna iskusna ekipa. Naglasio sam da moramo biti skoncentrisani 40 minuta, bez bilo kakvih improvizacija, jer su oni spremni svaki naš poklon i grešku da kazne. Oni su to i uradili. Od 17 izgubljenih lopti koliko smo imali, Cedevita Olimpija je 15 kaznila lakim poenima. To je mnogo za tri utakmice, a ne za jednu. Ima mnogo razloga i za to, doveli smo dosta igrača u toku sezone. Biće konfuzije tu, da se uklope, da se ekipa uigra. Mi kao da smo na pripremnom periodu sa velikim brojem novih igrača. Neuigranost pogotovo u napadu je rezultirala ovakvim ishodom. Mislim da smo bili u igri 34 minute, kod rezultata 65:62 imali smo čist kontranapad četiri na dva. Odlučili smo se za šut za tri poena, promašili, oni su to kaznili. Na kraju su iskusno priveli utakmicu kraju. Nije kraj sveta, imamo kvaliteta da možemo do kraja da se borimo za status u ABA ligi. Treba samo taj kvalitet da pretočimo na parket, da koristimo svaki dan kako bi došli do željene igre. Nimalo nije lako, utakmica sustiže jednu drugu, ali od ove grupe igrača ćemo videti ko će ostati, ko otići. Za one koje se opredelim da ostanu, verujem da ćemo sa njima uspeti zadržati status abaligaša - počeo je Mihailo Pavićević.

Nakon toga je objasnio o kakvom je sastanku bila reč, a spomenuo je i NBA ligu i njihove igrače.

- Takvi sastanci nisu za javnost, što se govori u svlačionici ostaje tamo. I tako će i biti dok sam ja tu. Ima mnogo razloga za razgovor i tu vrstu sastanka. Ja snosim najveću odgovornost u svemu ovome. Očigledno je bili da nisu svi igrači imali isti pristup po pitanju odgovornosti i želje. Jedan deo sastanka bio je posvećen tome. Oni to treba da shvate, posebno Amerikanci koji prvi put dolaze u Evropu. Ako je neko malo dotakao NBA dres, misli da je vanzemaljac. Iz te perspektive gledaju evropsku košarku. Minimum 50% NBA igrača ne može da igra Evroligu. Njima je to teško shvatiti i objasniti. ABA liga je jedna od najtežih liga u Evropi, pokušavao sam to da im predočim, međutim neki igrači to teško prihvataju - zaključio je Pavićević.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda zamalo da ispusti +25, ali se digla na vreme i rutinirala Mornar u Baru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    10. decembar 2023 | 00:38

    Sve si u pravu!! Ovde se čude kad Zvezda primi u prvom poluvremenu protiv Valensije 50 koševa, a kad Dončić postigne 50 poena na NBA utakmici, onda kao OK, to je normalno!! Tu se vidi da je veeelika razlika u košarci u Evropi i SAD, naravno u korist Evrope!! U NBA nisu košarkaši, nego basketaši!!

  • Srbobran

    10. decembar 2023 | 05:59

    Tamo je igrač Bog.Tamo se igra košarka za dušu i publiku.Ovdje treneri sve odlučuju,ko prevodi,kome prvi pas,ko šutira i u kojoj sekundi.Igrači roboti.Kaplarska škola sa drilom i ponižavanjem i igrača i publike.

  • MILOJKO

    10. decembar 2023 | 16:03

    Jedan moj prijatelj je pre desetak godina uradio podelu NBA igrača na Hot dogaše, kokičare i koka kolaše i predvideo je da će doći dan kada će u evro ligi moći da igraju i ostave neki dublji trag samo komičari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA