Vreme čitanja: oko 1 min.

Partizan protiv Studenata na novom "ispitu": Željko ovoga puta od svojih igrača očekuje čistu "desetku"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li će scenario iz Podgorice moći da se ponovi u Beogradu?

  • 1
KK Partizan - KK SC Derbi ABA Superkup Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Košarkaški klub Partizan od 20 sati dočekuje SC Derbi u 11. kolu ABA lige. Nisu se sastali još od ABA liga Superkupa, gde je tim iz Podgorice slavio sa pola koša razlike i time je došao do prvog trofeja u sezoni, ali i u istoriji kluba.

Partizan ima sjajnu seriju u Evroligi, gde je vezao pobede protiv Panatinaikosa, Monaka i Olimpije iz Milana. Slična situacija je bila i u prošloj sezoni kada su crno-belih bili u dobroj seriji na kraju sezone, pa je potom došla plej-of serija protiv podgoričke ekipe, u kojoj je Partizan posle dosta muka i majstorice izborio prolaz dalje.

Pred sam početak sezone u finalu ABA liga Superkupa domaćin je slavio pogotkom za tri poena hrvatskog plejmejkera Borne Kapuste. Tada je opet podgorička mladost pokazala šampionu regionalne lige da je tim koji ima najveće ambicije.

Ni SC Derbi, ni Partizan nisu iste ekipe od početka sezone, a pogotovo ne iste kao prošle godine. Dosta je novih igrača došlo u tabor domaćina, tako da će sigurno obe ekipe imati veliku želju da opravdaju očekivanja navijača.

Obradovićev tim se dosta se promenio pre svega na polju samopouzdanja, pa se ne očekuje da će se sličan scenario iz Podgorice ponoviti u Beogradu. Takođe, promena trenera na klupi SC Derbija Andreja Žakelja je dosta uticala na ekipu, njegov prelazak u Budućnost, kao i dovođenje mladog i perspektivnog Dejana Jakare.

Košarkaši Partizana nalaze se u seriji od pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. Nalaze se na petom mestu tabele sa učinkom 7-3, dok je podgorički tim pozicioniran kao šesti sa skorom 6-4.

Potencijalnom pobedom Studentskog centra timovi bi zamenili mesta i crno-beli bi sebi dodatno zakomplikovali šansu da završe kraj regularnog dela sezone na prvom mestu.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs/N.M.)

Video: Pogledajte završnicu meča Partizan - Studentski centar posle koje su crno-beli ostali bez pehara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • luka

    11. decembar 2023 | 19:32

    Jel sude opet balthauzer i javor i nema problema za rumenog i jsd propale drzave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA