≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Partizan "oborio" Studente u Areni: Crno-beli na najbolji način uhvatili zalet za seriju gostovanja u Evroligi

S. G.

Vreme čitanja: oko 7 min.

Odličan meč crno-belih

  • 10
KK Partizan KK SC Derbi Foto: MN Press

Košarkaši Partizana pobedili su SC Derbi 99:76 u meču 11. kola ABA lige i tako, na najbolji mogući način ušli u seriju mečeva koja im predstoji, pre svega na gostovanjima.

Partizan je bio siguran i došao do ubedljive prednosti tokom prvog poluvremena. Pad u igri viđen je na startu treće i četvrte deonice, ali se pobeda nije dovela u pitanje. U pobedničkom timu, najefikasniji je bio Zek Ledej sa 19 poena, a pratili su ga Alen Smailagić sa 18 i Bruno Kaboklo i Balša Koprivica sa po 13. U poraženom timu, Najefikasniji je bio Drežnjak sa 14, a Kamenjaš i Doukins su ubacili po 11.

Od starta meča crno-beli su pokazali da u ovom meču neće dopustiti rivalu da se razigra i ugrozi njihov trijumf. Tako, meč je trojkom otvorio Ledej. Sa druge strane, odbrana je odlično funkcionisala, pa su domaći košarkaši lako osvjali posed i branili se, pa su Smailagić i Ponitka, trojkama "izrešetali" koš rivala u uvondnim minutima za 12:0. Do kraja prve deonice, SC Derbi je delimično uspeo da se oporavi i dođe do poena posle skoro 4 minuta. Ipak, ubedljiva prednost Partizana se nije dovodila u pitanje.

Posle 31:13, izabranici Željka Obradovića su i do poluvrmena nastavili u istom ritmu, a prednost jerasla. Sve je polazilo za rukom u ovom periodu Partizanu. Tako, Obradović u igru ubacuje i Savu Drezgića koji je organizovao napade. Tako, na poluvreme se otišlo sa rezultatom 53:30.

U nastavku, gosti prave seriju od 7:0, pa Željko Obradović odmah traži tajm-aut. Ipak, crno-beli ne uspevaju da uspostave željenu igru. Malo po malo Studenti su se vratili u meč i posle serije trojki prišli na -10. Partizanu na ruku nije išla ni povreda Ognjena Jaramaza koji je sa bolmon grimasom, i uz pomoć ljudi iz stručnog štaba, napustio teren.

Ipak, Smailagić je sa dve trojke uspeo da održi dvocifrenu prednost svog tima. Do kraja deonice sačuvana je dvocifrena prednost. Ali, i ona je istopljena vrlo brzo. Naime, Studenti su, kao i na početku treće deonice, i na otvaranju četvrte, odmah napravili mini seriju od 4:0 za 73:64, i tako prvi put smanjili najednocifrenu prednost od početka meča. Trener Željko Obradović pokušao je tajm-autom da prodrma svoje igrače.

Usledio je odličan odgovor domaćih koji su "zategli" odbranu, a ulazak Doužera uneo je i mnogo energije. U nekoliko navrata veza Doužer-Smailagić je odlično funkcionisala, pa je centar crno-belih serijom poena vratio dvocifrenu predost okja je do kraja meča porasla na konačnih 99:76.

TOK UTAKMICE: PARTIZAN - SC DERBI

IV Četvrtina

30. minut, 99:76  - Kraj meča

38. minut, 92:69 - Trojka Pantera! Posle odbrane, Panter nabacuje loptu na tablu za Doužera koji zakucava. Sve je rešeno u Areni.

37. minut, 87:69 - Mateo Drežnjak ponovo precizan sa distance. Na drugo strani veza Doužer - Smailagić odlično funkcioniše. Centar crno-belih upisuje nove poene ispod koša. Ponovo je dobar Partizan u odbrani, a Ledej postiže trojku.

35. minut, 81:66 - Serija promašaja i period bez poena na obe strane. Ponitka šutira ishitrnenu trojku, a napad SC Derbija "krati" Smailagić. U igri je sada i Doužer. Kaboklo je fauliran i donosi nove poene sa bacanja. Brani napad Partizan, Doužer odmah putira trojku, a lopta se odbija do Smilagića koji je fauliran i on donosi nove poene sa bacanja.

33. minut, 77:64 - Posle tajm-auta, Bruno Kaboklo odgovara sa četiri vezana poena.

32. minut, 73:64 - I na otvaranju četvrte deonice, Panter forsira šut sa distance i ne pogađa. Kao i na početku treće četvrtine, SC Derbi pravi mini seriju od 4:0. Željko Obradović reaguje tajm-autom.

III Četvrtina 

30. minut, 73:60 - Kevin Panter i Mateuš Ponitka su na ternenu. Kapiten crno-belih gubi loptu. Drežnjak predvodi akciju Studenata. Panter faulira Ivišića koji ide na liniju za slobodna bacanja i precizan je u oba navrata. Ponovo Panter ne koristi napad Partizana.

29. minut, 73:58 - Nastavlja se igra, Drežnjak je utrčao, odlično se snašao i položio loptu u koš. Napad ima Partizan, Ledej naskače i uzvraća poenima. Sa druge strane, Ivišić pravi faul u napadu nad Ponitkom.

27. minut, 69:56 - SC Derbi se vratio u meč i prišao na -10. Smailagić pogađa trojku. Posle odbrane, Smailagić vezuje i drugu trojku. Potom Doukins ga faulira udarcem u glavu. Centar crno-belih je na parketu, ali se polako pridiže.

26. minut, 63:51 - Zek Ledej je precizan iz reketa. Ali, raspucali su se Studenti, Soukins postiže trojku za -12. Novi vekliki problem za Partizan, povredio se Jaramaz, izneli su ga sa terena.

24. minut, 57:43 - Period mnogo bolje igre SC Derbija. Tristan Vukčević dolazi do poena, ali gosti prave seriju 11:4. Ovo se ni malo ne dopada Obradoviću

21. minut, 53:37 - SC Derbi na otvaranju treće četvrtine odmah pravi seriju od 7:0. Trener Željko Obradović traži tajm-aut.

II Četvrtina

20. minut, 53:30 - U strelce se upisuje i Balša Koprivica. Sa druge strane, gosti vezuju dve trojke. Anđušić baca do Balše, ali centar crno-belih gazi liniju i lopta je kod SC Derbija. nekoliko dobrih napada gostiju. Kamenjaš je precizan. Trener crno-belih Željko Obradović odmah traži tajm-aut.

18. minut, 48:21 - Mladi Savo Drezgić je na terenu. Sc Derbi ima napad. Ništa od poena. Potom, Drezgić predvodi akciju crno-belih. ali je fauliran i upisuje poene sa bacanja.

17. minut, 46:20 - Paritzan postiže poen za poenom. Sa druge strane Studentima ništa ne polazi za rukom. Koprivica upisuje novu blokadu.

 16. minut, 42:20 - Ponovo se brani Partizan, lopta se brzo kreće i dolazi do Pantera koji postiže novu trojku. Brzo u napad kreće Studentski centar. Kako i ovaj napad završava bez poena, to koriste crno-beli. Trojka Anđušića.

14. minut, 36:20 - Pavlićević sa poludistance donosi nove poene gostima. Potom, SC Derbi pravi faul u napadu. Lopta dolazi do Tristana Vukčevića koji ponovo pogađa. Novi tajm-aut za SC Derbi.

12. minut, 34:18 - Panter prolazi kroz kompletnu odbranu rivala, ali promašuje. DO lopte dolazi Balša Koprivica posle ofanzivnog skoka i odmah je fauliran. Novi napad za crno-bele. Sjajan pas Anđušića u korner do Doužera. Trojka za Partizan! Uzvraća Tomislav Ivišić sa druge strane.

I Četvrtina

10. minut, 31:13 - Anđušić pogađa flouter, iz koraka. Maksimalno ozbiljno su košarkaši Partizana ušli u ovaj meč. Tomislav Ivišić zakucava. Uzvraća mu Bruno Kaboklo sa druge strane.

8. minut, 23:11 - Prva trojka za ekipu SC Derbija. Drobnjak je Precizan. jaramaz vodi napad Partizana. Dodaje loptu do Ponitke koji je fauliran i ide na liniju za slobodna bacanja. U igri su Kevin Panter i Danilo Anđušić. Vukčević krade loptu Drobnjaku. Ipak crno-beli ne koriste napad. Na defanzivnom skoku je Tristan Vukčević. Doukins faulira Pantera. Period igre sa mnogo prekida. Kevin Panter pogađa oba bacanja.

5. minut, 21:8 - Nema pogotka za ekipu SC Derbija. Kaboklo ispod koša vraća loptu do Smailagića koji se fintom oslobađa svojih čuvara i postiže pogodak sa poludistance.

4. minut, 17:6 - Ledej ulazi u reket SC Derbija, igra leđima, a onda postiže nove poene. Evo i poena za goste. Smailagić promašuje trojku, a onda kontra Studentskog centra.

3. minut, 12:0 - Nastavljaju crno-beli sa odličnom igrom, pre svega u odbrani. Studenti bez poena više od 3 i po minuta. Sa druge strane, Ponitka postiže drugu trojku.

2. minut, 9:0 - Trojka Ledeja na startu meča. Kakva igra crno-beih na početku meča. Domaći košarkaši su vezali tri trojke i trener Studenata, Dejan Jakara, traži prvi tajm-aut na meču. Na trojku Ledeja nadovezali su se poeni Ponitke i Alena Smailagića.

Sa Studentima crno-beli nemaju baš najbolji skor u poslednje vreme, pa samim tim je ovaj duel od velike važnosti za ekipu Željka Obradovića, koja već ima tri poraza u regionalnom prvenstvu.

- Studentski centar je ekipa koja zaslužuje svaki respekt. Igrali smo sa njima to finale ABA Superkupa i izgubili u jednoj izvanrednoj utakmici. Svesni smo kvaliteta koje oni imaju, probali smo da se osvežimo u ovih par dana posle utakmice u Evroligi i da se pripremimo da odigramo najbolju moguću utakmicu sutra - naglasio je Obradović za klupski sajt.

Meč će suditi Milan Nedović iz Slovenije, Denis Hadžić iz Hrvatske i Edo Javor, mlađi brat poznatijeg sudije Damira, iz Slovenije.

(Telegraf.rs)

Video: Kaboklo: Osećam se kao da igram za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Grobar

    11. decembar 2023 | 21:52

    Bravo👏 Crno Beli⚪⚪⚪⚪⚫⚫⚫Parni Valjak melje, ja se nadam Ognjenu Jaramazu sve ok i da nije neka teška povreda,⚫⚪⚪⚪⚪🏀

  • Др

    11. decembar 2023 | 20:28

    Јбт, па зар и овде мора да се навлачи!!???

  • Petar

    11. decembar 2023 | 21:16

    Obradovic neznalica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA