Vreme čitanja: oko 1 min.

Oklahoma sigurna protiv Jute: Igrali i Pokuševski i Micić, Aleksej bez učinka, Vasa imao 5 asistencija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Solidna rola srpskih košarkaša

  • 2
Aleksej Pokuševski, Oklahoma Foto: Tanjug/AP

Koašrkaši Oklahoma Siti Tandera došli su do još jedne pobede u NBA ligi, ovoga puta protiv Juta Džeza, gde su slavili sa 134:120, što je njihov 15. trijumf u novoj sezoni najjače lige sveta.

Oklahoma ove sezone igra odličnu košarku, a sve zahvaljujući sjajnom rosteru koji je sklopljen, kao i povratku Četa Holmgrena, koji je propustio čitavu prethodnu sezonu zbog povrede.

Naravno, ne sme se zaboraviti ni sjajni Šaj Gildžijus-Aleksander, koji je i prethodne sezone bio jedan od najboljih strelaca u NBA ligi, dok je u ovoj samo nastavio tamo gde je stao.

Ali, takođe, tu je i doprinos Vasilija Micića, koji je pronašao svoju rolu, a pokazao ju je i protiv Jute. Micić je proveo na parketu 16 minuta i postigao je tek dva poena, ali, imao je pet asistencija, čime se očigledno posredio ka tome da više uposljava svoje saigrače.

Osim Micića, na parketu se našao i Aleksej Pokuševski koji je igrao devet minuta, ali, nije imao učinak na meču.

Kada je reč o samoj utakmici, Oklahoma je odlično počela, na poluvremenu je imala već 14 poena prednosti, a onda je ta prednost skočila i na preko 30 poena na kraju treće doenice. Upravo zbog toga je mogao trener Tandera da rotira, te je slavio sa "samo" 14 poena na samom kraju.

Najefikaskniji na meču bio je Šaj Gildžijus-Aleksander sa 30 poena, Dijeng je dodao 18, a Čet Holmgren 16 koševa. Na drugoj strani, kod Džezera, najbolji je bio Kajonte Džordž sa takođe 30 datih poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    12. decembar 2023 | 05:59

    Demagozi zašto Vasa kao jedan od najboljih igrača Evrope ne ubaci 40 poena kada se u NBA ligi lakše postižu poeni nego u EL i kada se odbrane u NBA ne igraju.?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA