≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo može uništiti ligu: Procurile glasine da bi osvajač NBA kupa mogao direktno u plejof

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pojedini ljudi sa mesta donošenja odluke podržavaju ovu ideju

  • 0
Los Anđeles Lejkersi Foto: Tanjug/AP

NBA liga od ove sezone ima neku vrstu kup takmičenja i ostaće zabeleženo kako je prvi osvajač ekipa Los Anđeles Lejkersa. Međutim, pored tog osvajanja mnogi su pokušali da ospore ovo novo takmičenje, izjavama kako ono nije bitno. Sada se spekuliše kako bi to takmičenje trebalo da dobije neki novi značaj.

Kako pojedini izvori iz SAD javljaju NBA liga planira da od naredne sezone uvede pravilo da osvajač tog sezonskog turnira, odnosno kupa, dobije jedno mesto u plejofu.

Planira se da se udeli to sedmo mesto one konferencije čiji tim bude osvajač, što bi dalje isključilo jedan tim iz plej-in takmičenja, pa umesto da u borbu za plejof idu 7. i 8, odnosno 9. i 10, sedmo mesto bi direktno po osvajanju zauzeo taj tim, a 8. i 9. bi se borili za poslednje mesto.

Iako ovo u prvi mah deluje kao dobro rešenje da se timovi nateraju da igraju na visokom nivou od starta sezone i nema sumnje da bi donelo neka uzbuđenja tokom cele "NBA godine", mora se razmisliti i o potencijalnim manama ovog formata.

Njih je verovatno nekoliko, ali ono što prvo pada na pamet jeste činjenica, da tim koji bi osvojio kup u tom slučaju ne bi imao nikakav motiv da se takmiči kroz ostatak sezone, pa bi komotno mogao da čuva glavne igrače i tempira formu za kraj.

Iako bi bilo benefitno uvesti neku dodatnu nagradu pored novčane i trofeja, za tim koji osvoji taj kup, kakva će nagrada biti mora se detaljno i pametno odlučiti kako ne bi uticaj ove promene bio negativan po ligu.

(Telegraf.rs)

Video: NBA skauti dosli na meč Mege i Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA