Vreme čitanja: oko 1 min.

Fotografija koja je osvojila srca navijača: Kao vremenska mašina, prošlost i budućnost reprezentacije

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Duel koji nije razočarao

  • 4
Miloš Teodosić i Nikola Topić Foto: ABA liga/Mega/Dušan Milenković

Košarkaši Crvene zvezde uz dosta muke su došlo do pobede protiv raspoložene i raspucane Mege, a glavni akteri meča su bili plejevi oba tima Miloš Teodosić i Nikola Topić. Jedan je, nema sumnje, bio zvezda reprezentacije deceniju i više unazad, ali svetla budućnost je pred drugim.

U dresu Zvezde na ovom meču, Teodosić je postigao 21 poen, imao pet skokova i pet asistencija za konačni indeks korisnosti 27.

Na drugoj strani, Topić je za skoro deset minuta više na parketu upisao gotovo iste brojke, sa tim da je izgubio manje lopti i imao indeks korisnosti 23.

Doprinos obojice u reprezentativnom dresu je bio neverovatan, Tea u svim kategorijama, dok je Nikola u omladinskim selekcijama uspeo da osvoji zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva. Deluje da je Srbija našla dugo čekanu zamenu za momka iz Valjeva.

(Telegraf.rs)

Video: Košarkaš Mege posterizovao Simonovića: Zakucao ga za parket

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cane

    12. decembar 2023 | 12:28

    Ovi tekstovi o malom su kao vremeplov, vracaju u vreme kada se tako pisalo o Milicicu ili Radmanovicu. Svi znamo kakve su karijere imali. Zato pustite dete da se razvija na miru i manite se hvalospeva koji mogu da ga uniste. Mali jeste veliki potencijal ali je jos uvek miljama daleko od velikog igraca. A da postane veliki igrac, uz srecu, potrebno mnogo rada ali i mirna glava koju medijski hvalospevi vrlo lako poremete.

  • coach

    12. decembar 2023 | 09:54

    bravo za Topica, bice decko dobar kosarkas. Jednostavno decko je izabrao pravi put za karijeru i zaobisao zvezdu koja ne daje priliku mladim kosarkasima vec godinama a nista ne uradi u EL. Da je decko ostao i zvezdi tesko da bi dobio sansu u narednih par godina. Evo primer Simanica, da je isao putem Topica izrastao bi u mnogo dobrog igraca. Real Madrid svake godine u vatru baci nekog juniora da ima minimum 15etak min u EL na svakoj utakmici.

  • Kwle

    12. decembar 2023 | 09:54

    Proslost sa Teom izuzimajuci pocetke i nije bila narocito blistava, sa Topicem se nadam da ce to izgledati bolje, vec sad se vidi da ke Topic daleko veci egomanijak, a ima sve uslove i da igracki nadmasi Tea koji je jedan od najboljih plejmejkera u poslednjih 20ak godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA