≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Moka želi Topića u Zvezdi odmah: "On je kao Dražen Petrović, svaki mesec koji izgubi može da ga košta"

Vreme čitanja: oko 5 min.

Legendarni plejmejker nije krio svoje stavove oko mladog Topića

  • 20
Zoran Moka Slavnić, Nikola Topić Foto-kolaž: Marko Jovanović, ABA liga/Mega/Dušan Milenković

Košarkaši Crvene zvezde su u okviru 11. kola ABA lige došli do veoma važne, ali i teške pobede protiv Mege na gostujućem terenu - 98:88, gde je najveću pretnju po ekipu Janisa Sferopulosa predstavljao Nikola Topić, pozajmljeni igrač upravo s Malog Kalemegdana.

Mnogim navijačima Zvezde bilo je puno srce kada su videli fotografije zagrljenih Teodosića i Topića, što je na neki način bila simbolika sadašnjosti i svetle budućnosti kluba, koju predstavlja upravo Topić, koji bi mogao da bude naslednik Teodosića u pravom smislu te reči, i sada u Zvezdi, ali i onoga što je Teo predstavljao u srpskoj košarci godinama unazad.

Povodom ove utakmice u kojoj je Topić prikazao fenomenalnu partiju, pozvali smo još jednog čuvenog srpskog plejmejkera i legendu Crvene zvezde, Zorana Moku Slavnića.

Nikola Topić je tek nedavno napunio 18 godina, a tokom leta je bio i vođa mlade reprezentacije Srbije koja je osvojila Evropsko prvenstvo do 18 godina, gde je srušio i Španiju u finalu, čime je najavio ono šta se od njega očekuje.

Ovih dana je posebno "vrela" tema Topić, pogotovo kada se na to doda i činjenica da su NBA skauti na sve strane i posmatraju njegov svaki korak, dok prema prvim analizama se spekuliše da će biti i u TOP 10 pikova na predstojećem draftu. Kada se na to doda i njegova utakmica protiv Zvezde, gde je evroligaškoj ekipi postigao 21 poen, a uz to je dodao i pet asistencija i pet skokova...

Teret na plećima jednog 18-godišnjaka nije mali, a ko bi mogao bolje da shvati teret na plećima jednog plejmejkera od čoveka koji je bio jedan od najboljih na toj pozicji u istoriji - Zoran Moka Slavnić.

On je na početku razgovora za Telegraf i rekao da je ispratio utakmicu.

Miloš Teodosić i Nikola Topić Nikola Topić i Miloš Teodosić; Foto: ABA liga/Mega/Dušan Milenković

- Naravno, pratim Zvezdu, svaku utakmicu gledam, samo sam ovu gledao od kuće. Ne idem na gostovanja, samo dolazim na domaće utakmice. Mega je pružila otpor, bilo je dosta teško, ali, kvalitet je pobedio - ističe Moka, koji je potom komentarisao Topića i činjenice da igra u Megi ove sezone kao pozajmljeni igrač, iako mnogi veruju da ima kvalitet i za Zvezdu, i to na evroligaškom nivou.

- Jako mi je žao što nije u Zvezdi, ali to nije greška predsednika Čovića i Crvene zvezde, njemu je nuđeno da bude deo tima, ali su ljudi oko njega odlučili da je za njega bolje da ide u Megu, to mi je jako žao. Mislim da je to velika greška, jer je spreman, trebalo je da se uključi i da igra u Evroligi, ne da bude u Megi. To je za manje talentovane, a za takve talente kao što je on, za njega je Evroliga.

Zoran Moka Slavnić Foto: Nikola Tomić

- To je pokazao Dražen Petrović, da može da preskače i kadete i juniore i s te strane mi je žao i trebalo bi on da bude Zvezdina budućnost. Protiv Zvezde nije bio u velikoj formi, Davidovac ga je sačuvao. Sviđa mi se entuzijazam, vrlo je stabilan za svoje godine i želim mu sve najbolje. Imao je na koga da se ugleda, imao je preko puta njega i Teodosića i druge plejmejkere i mislim da će napredovati ako bude pametan.

Ne krije Moka ni svoj stav da je Topić trebalo odavno da bude u Zvezdi.

- Ja sam to rekao već, greška je što još prošle godine nije igrao u Zvezdi. Svaki mesec koji izgubi, on može da ga košta. On treba odmah da dođe u Zvezdu i to ne zbog kluba, već samo zbog sebe, jer će napredovati protiv najboljih igrača u Evropi.

Miloš Teodosić i Nikola Topić Foto: ABA liga/Mega/Dušan Milenković

Redovan je Moka na utakmicama Zvezde u ABA ligi, ali i Evroligi, dok je prokomentarisao i dosadašnju sezonu crveno-belih u najjačoj ligi evropske košarke, a pogotov činjenicu da još nemaju pobedu na strani. Međutim, on ističe i da je tu do trenera.

- Ima dosta pehova, često su bili povređeni najbolji ili dobri igrači i skoro nijednom nije bila u punom sastavu. Jako je teško dobiti u gostima, to me brine, ako trener bude unosio neku veću energiju, imamo šansu da se izvadimo u suprotnom, bićemo u poslednja četiri mesta, što ne bih voleo. Možda ova sezona treba da se baci u vodu, da se osvoji ABA liga i da budemo pametniji sledeće godine - priča Slavnić za Telegraf.

Nezaobilazna tema je bio i Šabaz Nejpir, košarkaš Crvene zvezde koji igra dosta slabije ove sezone, ali, Slavnić ističe da će on tek biti dobar, jer nikada nije video pametnijeg plejmejkera od njega.

- Nije to strah, to je jedan od najpametnijih plejmejkera koje sam video, ne znam da li mu je evropska košarka nije legla, ali igrao je opet. Nadam se da će biti vođa u budućnosti Crvene zvezde, a ovo do sada što nije pokazao, to je sve samo stvar adaptacije, a posle povrede će izaći jači i pokazaće da će biti lider Zvezde - zaključio je Zoran Moka Slavnić za Telegraf.

Šta je Nikola Topić rekao o dolasku u Megu na pozajmicu umesto ostanka u Zvezdi?

Podsetimo, Telegraf je imao priliku da tokom leta prvi i jedini za sada ima izjavu Nikole Topića o odluci da kao pozajmljen igrač Zvezde dođe u Megu. Kako je istakao, razlog je taj što je u Megi imao više vremena za napredak kroz treninge, dok bi u Zvezdi to bio slučaj samo kroz utakmice, zbog zgusnutog rasporeda.

- Vreme će pokazati da li je pravi potez ili ne. Ja se nadam da jeste. Prevagnuli su treninzi koje ću imati ovde, ja treba da se razvijam još uvek, u Zvezdi to ne bih mogao da uradim preko treninga, samo preko utakmica, što meni ne odgovara. Realno još sam mlad i mogu da se još razvijam i treba da unapredim šut, telo i druge stvari, i mislim da ću za to ovde imati vremena - rekao je Topić reporterima Telegrafa na Mikonosu tokom leta.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Topić o prelasku iz Mege u Zvezdu i dogovoru sa Svetislavom Pešićem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dajbre

    12. decembar 2023 | 15:53

    Ovaj Moka, to je onaj iz rijalitija?

  • Carpe Diem

    12. decembar 2023 | 15:26

    Мали би развалио звездану да Човке није дигао руку и рекао! “ мали стоп! и не таласај превише” !!!

  • Boks

    12. decembar 2023 | 15:47

    Sto bi rekla Lepa Brena Sanjajjjjj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA