≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zovu ga "Koledž Jokić", ne izgleda baš kao košarkaš, ali "zatrpava" koš rivala i prija mu poređenje sa Srbinom

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaštitni znak su mu naočari koje nosi

  • 1

Srpski košarkaš Nikola Jokić svojim partijama je poslednjih sezona zaludeo NBA ligu. Ipak, na samom početku njegove karijere, malo ko je verovao da košarkaš koji pije gazirane sokove, jede burek i voli konje može da dosegne visine najjače košarkaške lige sveta. Ipak, srpski centar i aktuelni MVP NBA finala je sve demantovao. Danas, Nikola je uzor mnogima, a sa njim porede i neke nove zvezde među kojima je Robi Avila. 

Reč je o 208 centimetra visokom košarkašu koji igra za Indijana Stejt koledž. U svom timu je četvrti po broju poena sa 10.7 poena po utakmici, a 15 poena u poslednjem meču sezone protiv Istočnog Kentakija.  Bio je izabran u MVC All-Freshman Tim. Zauzeo je drugo mesto u timu po procentu šuta iz igre od 54.0 odsto. Postigao je karijerni rekord od 22 poena protiv Drake-a 24. januara... Uhvatio je karijerni rekord od 11 skokova protiv Triniti Kristian-a,27. novembra i došao do prvog dabl-dabl-a u karijeri. Do sada, postigao je dvocifren broj poena na 19 utakmica, uključujući dva meča sa 20+ poena.

Nižu se pohvale i rekordi za mladog košarkaša. Robi je nastupao za Bengalse u srednjoj školi. Tada je "završio je karijeru" u tom kllubu kao najbolji strelac svih vremena... Prosečno je beležio 23.9 poena, 10.6 skokova, 3.1 asistenciju, 2.1 ukradenu loptu i dva bloka kako bi Oak Forest vodio do skora od 25-8 kao senior... Šutirao je 72.1 posto iz igre, 41.9 posto van linije za tri poena i 84.4 posto sa slobodnih bacanja.

Zaptitni znak su mu naočari, a, kako po građi i načinu igre podseća na srpskog košarkaša Nikolu Jokića, često ga porede sa njim. Tako, dobio je nadimak "Koledž Jokić". Ovo poređenje mu, i te kako, prija, pa često i sam na društvene mreže postavlja ova poređenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Struč njak

    13. decembar 2023 | 08:33

    Da,da mali obećava,dok su mu saigraci oteli loptu i istrčali kontru mali crni zakucao,ovaj decko koji obećava nije stigao da pređe svoju polovinu terena,sreo se na centru sa saigračima koji se vraćaju u odbranu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA