Vreme čitanja: oko 1 min.

Dabl-dabl Matkovića ukrasio 0-11 Cedevita Olimpije u Evrokupu, poraz Pere Božića, ali i Budućnosti u Podgorici

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zmajevi i dalje ne znaju za pobedu

  • 0
Karlo Matković Foto: ABA liga - KK Cedevita Olimpija - Aleš Fežver

Košarkaši Cedevita Olimpije uprkos dabl-dabl partiji Karla Matkovića nisu uspeli da upišu prvi trijumf u Evrokupu ove sezone na uvek teškom gostovanju u Badaloni protiv ekipe Huventuda - 83:81.

Zmajevi iz Ljubljane su tako sada na skoru 0-11 u ovom takmičenju bez naravno ikakve šanse da se domognu mesta u plej-of fazi takmičenja.

Štaviše, danas su odigrali zaista krajnje korektno, ali ipak nisu uspeli da dođu do iznenađenja protiv ekipe koja nastupa u ACB ligi. Džastin Kobs je imao šut za pobedu, ali ga je promašio.

Na kraju meč za Cedevita Olimpiju kao najefikasniji je završio Di Džej Stjuart sa 20 poena, a pratio ga je pomenuti Karlo sa čak 15 poena uz 13 skokova. U Huventudu se istakao Endru Endruz sa 14 poena.

I Budućnost je doživela težak poraz na svom terenu od Turk Telekoma, kojim je zakomplikovala svoj put ka plej-ofu. Turski tim slavio je sa čak 23 poena razlike - 73:96.

Potpuni potop je Budućnost doživela u nastavku. Na odmoru je bilo samo +2 za goste, a onda su Turci dobili treći kvartal sa +12, pa četvrti sa +9 za konačni trijumf.

U podgoričkom timu su samo Mekinli Rajt sa 23 poena i Petar Popović sa 15 bili dvocifreni, dok je u Turk Telekomu Volas imao 22, Palmer 17, a Enok je dodao 15 uz 10 skokova.

Šokantan poraz je doživeo Pera Božić sa London Lajonsima od Hamburg Tauersa na domaćem terenu - 81:83.

Bilo je gusto kroz čitav tok meča, a u drami se na kraju ipak bolje snašao nemački tim, kojem je ovo tek druga pobeda u sezoni. Sa druge strane, London je sada na 8-3.

U preostalim mečevima večeri, Prometej je dobio Alimpijevićev Bešiktaš kod kuće (89:70), dok je JL Burg nastavio sa odličnim partijama savladavši Trento (79:67).

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA