Vreme čitanja: oko 3 min.

Janis se zaleteo i upao u svlačionicu Indijane, pobesneo kao nikad: Lopta za mamu umalo izazvala tuču

S. G.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Grk je bio odlučan u svojoj nameri

  • 0
Janis Adetokumbo Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Milvokija pobedili su Indijanu 140:126, a samo veče je obeležio Janis Adetokunbo pošto je postigao 64 poena, umalo bi akter tuče, na terenu i van njega.

Grk je imao još 14 skokova i tri asistencije, a dodeljena su mu i 32 slobodna bacanja od kojih je pogodio 24. Janisu je ovo lični rekord, a ujedno i rekord franšize, koji je do juče držao Majkl Rid sa 57 poena ubačenih 2006. godine.

Tokom meča, bilo je dosta tenzija, a umalo je izbila i tuča.

Ipak, posle napetog meča, usledio je njegov još napetiji epilog. Naime, shodno rekordu koji je postigao Janis je poželeo da zadrži loptu sa kojom je postigao rekord, a onda je shvatio gde j ei potpuno poludeo. Kako se lopta nalazila u svlačionici Indijane, ništa nije moglo da ga zaustavi da dođe do svog cilja.

Janis je pojurio u tunel prema svlačionici Indijane pre nego što se vratio neko vreme kasnije da se suoči s Tajrisom Halibartonom u žustroj razmeni reči, posle vesti da su igrači Pejsersa uzeli loptu iz igre.

Kako prenosi Krisa Hajnsa s Bleacher Report-a, igrači Pejsersa su rekli Baksima da su uzeli loptu da bi je dali Oskaru Čibveu nakon što je ruki postigao svoje prve poene u karijeri. Obezbeđenje Milvokija je uspelo da pronađe loptu i da je preda Adetokumbu nakon njegovog rekordnog nastupa.

Trener Pejsersa Rick Karlajl potvrdio je u svom intervjuu nakon utakmice da je to bio jednostavan nesporazum s njihove strane. Otkrio je da su se dva tima sukobila u hodniku arene, pri čemu je generalni menadžer Indijane Čed BUčanan navodno dobio udarac u rebra.

- Ono što se dogodilo nakon utakmice bilo je nesrećno. Došlo je do nesporazuma oko lopte iz igre. To su bili prvi zvanični NBA poeni za Oskara Čibvea , pa uvek uzimamo loptu. Nismo razmišljali o Janisovom rekordu franšize. Uhvatili smo loptu i nekoliko minuta kasnije nekoliko njihovih igrača našlo se u našem hodniku. Došlo je do velike svađe ili nereda ili šta već. Ne mislim da su se razmenili udarci, ali moj generalni menadžer je dobio lakat u rebra od jednog od njihovih igrača. Sigurno ima nagnječeno rebro i ko zna da li je nešto više od toga. Nesrećna situacija. Nije nam potrebna zvanična lopta, tamo su dve lopte. Mogli smo uzeti drugu, ali nije trebalo da eskalira do toga. - istakao je on.

Dok je još uvek uznemiren, Adetokumbo je nakon utakmice rekao da je sumnjao da je konačno dobio pravu loptu iz igre.

- Iskreno, nemam pojma (imam li loptu iz igre), neću lagati. Zaista ne znam, imam loptu, ali ne znam da li je to zvanična lopta iz igre. Meni ne izgleda kao lopta iz igre, izgleda mi kao sasvim nova lopta. Mogu reći, igram 35 minuta dnevno i znam kako se igračka lopta oseća. Loptu koju imam, koju ću uzeti i dati svojoj mami, ali ne znam da li je stvarno zvanična lopta iz igre - istakao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA