≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska "haubica" među najboljim šuterima koledž košarke: Vukašin Mašić pali mrežice širom SAD

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obratite pažnju na njega!

  • 4
Vukašin Mašić Foto: Duncan Williams / Zuma Press / Profimedia

Srbija je poznata širom sveta kao košarkaška velesila, često po svojim trenerima, ali itekako po svojim kvalitetnim igračima i mladim talentima koji znaju da zalude skaute mnogih timova. Jedan od takvih je Vukašin Mašić, bek šuter iz Beograda, koji trenutno nastupa u koledž ligi SAD.

Vukašin je, prema zvaničnim informacijama visok 196 centimetara i težak 95 kilograma, igra na poziciji "kombo" beka, a njegova specijalnost je šut za tri poena. Nastupa za Portland Pajlotse.

Prema tom parametru predstavlja jednog od najboljih koledž igrača sveukupno, pa zauzima drugo mesto sa postotkom od 44,4 nakon odigranih 11 mečeva u novoj sezoni.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by 𝕍 𝕄® (@vukasin0masic)

Najbolji procenat šuta ima Migel Ajesa, Španac koji pogađa 45,6 posto. Drugi je Vukašin, a odmah iza njega je Belgijanac Noel Koleman sa 44,2 procenata. Slede Nemac Tristan da Silva sa 41 posto, potom Holanđanin Sim Ujtendal sa 40,9 posto i na kraju Letonac Rihards Vavers sa 40 posto.

Vukašin je našim ljubiteljima košarke poznatiji iz mlađih kategorija Crvene zvezde, pošto je za taj tim nastupao na brojnim takmičenjima od 2017. do 2019. godine. Nakon U19 tima Zvezde odlučio je da ode na koledž i u NCAA prvoj diviziji je promenio tri tima.

Deluje da mu je ovo najbolja sezona do sada pošto u 11 mečeva prosečno beleži 29,5 minuta, 51,1 posto šuta iz igre i 44,4 posto šuta za tri poena, 12,5 poena, četiri skoka, dve i po asistencije i skoro jednu ukradenu loptu po utakmici.

(Telegraf.rs)

Video: Legendarni Kalipari za Telegraf o Beogradu, srpskoj košarci i Nikoli Jokiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jaki su

    14. decembar 2023 | 18:23

    ko ekipa mesne zajednice

  • so you know

    14. decembar 2023 | 17:33

    u toj diviziji I su ekipe poput ekipa iz amaterskih regionalnih liga.

  • beware of organized gangstalking

    15. decembar 2023 | 01:40

    pa ko da je fejsal mulić ušao u njega!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA