≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vrhunske partije Dončića i Egzuma nedovoljne za pobedu: Jovićev Majami ostao kratak, Poku i Vasa bez minuta

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uglavnom su bile pobede favorita...

  • 0
Luka Dončić Foto: Tanjug / AP

NBA liga je minule noći obezbedila čak sedam utakmica na programu i bilo je nekoliko veoma interesantnih individualnih partija, ali deluje da je izostalo više borbe i preokreta. Pored meča Denver Nagetsa i Bruklin Netsa, o kom možete čitati ovde, odigrano je još šest utakmica.

Prvu utakmicu večeri odigrali su Boston Seltiksi i Klivlend Kavalirsi, gde je slavio domaćin rezultatom 116-107. Iako deluje da je bilo blizu celog meča je vodio Boston, bez ikakve naznake da može doći do preokreta.

Najbolji igrač meča je bio Džejson Tejtum sa 27 poena, 11 skokova i po tri asistencije i blokade. Kod Kavsa odličnu partiju je pružio Donovan Mičel sa 31 poenom, osam skokova i šest asistencija.

U drugoj utakmici večeri između Majami Hita i Čikago Bulsa, koja se igrala u Majamiju, poražen je domaći tim rezultatom 116-124. Nije nastupio Nikola Jović, srpski reprezentativac koji je iz tima bio sklonjen do sada nekoliko puta i poslat na kaljenje u Razvojnu ligu.

Džimi Batler se istakao u timu iz "Vajs sitija" sa 22 poena i po sedam skokova i asistencija, dok je Nikola Vučević za Bulse imao fantastično veče sa 24 poena, 12 skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte.

Dalas Maveriksi su ubedljivo poraženi od Minesota Timbervulvsa rezultatom 101-119. Krenuo je Dalas dobro prvu četvrtinu, međutim gosti su uspostavili dominaciju i nisu ispuštali prednost stečenu početkom drugog poluvremena.

Vrhunsku partiju je imao Luka Dončić sa 39 poena i 13 asistencija, a pratio ga je odlični Dante Egzum sa 14 poena i po četiri skoka i asistencije. U timu Vulvsa zapaženu dabl-dabl partiju je imao Karl Entoni Tauns sa 21 poenom i 17 skokova.

Portland Trejl Blejzersi su poraženi kod kuće od tima Jute Džezera rezultatom 114-122. Skut Henderson je u timu poraženih imao zapaženu partiju sa 23 poena i 10 asistencija, dok je kod pobednika Kolin Sekston postigao 27 poena, u pratnji Simone Fontekija i njegovih 24.

Sakramento Kingsi su porazili Oklahoma siti Tandere rezultatom 128-123, a u tom porazu izostali su minuti Vase Micića i Alekseja Pokuševskog. Dieron Foks je imao raspoloženo veče sa 41 poenom i sedam asistencija, dok je u timu Tandera veoma raspoložen bio Šej Gildžes-Aleksander sa 43 poena, šest skokova i devet asistencija.

Poslednji meč večeri odigran je između Los Anđeles Klipersa i Golden Stejt Voriorsa, a pobednik je bio domaći tim rezultatom 121-113. Voriorsi već neko vreme ne mogu da nađu ritam, a sada bez Drejmonda Grina to sigurno neće biti lakše.

U Klipersima se pronašao Džejms Harden, koji je na ovoj utakmici upisao 28 poena, sedam skokova i čak 15 asistencija. U drugom timu svoje veče je imao Klej Tompson, koji je prvi put ove sezone dobacio do 30 poena, a dodao je i pet asistencija.

(Telegraf.rs)

Video: Lejkersi šampioni NBA Kupa: Lebron prvi igrač koji je podigao ovaj trofej

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA