Vreme čitanja: oko 2 min.

Počinje glasanje za NBA Ol star! Evo kako Jokić, Bogdanović i ostali košarkaši mogu dobiti vaš glas

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

NBA je objavio na koji način će funkcionisati glasanje

  • 2
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

NBA All-Star meč održaće se u nedelju, 18. februara u dvorani "Gainbridge Fieldhouse" u Indianapolisu, uz prenos na TNT-u u Sjedinjenim Američkim Državama i dostizanje navijača u više od 200 zemalja i teritorija na preko 50 jezika, a gčasanje za učesnike samo što nije počelo. 

Glasanje navijača za NBA All-Star utakmicu počinje 19. decembra i završava se 20. januara. Navijači će moći da glasaju za startne igrače utakmice NBA All-Star 2024 putem NBA aplikacije i NBA.com sajta.

Tokom perioda glasanja, navijači sa NBA nalogom mogu podneti jedan "glasački list" svaki dan putem NBA aplikacije i NBA.com sajta. Jedan glasački list obuhvata tri spoljna igrača i dva unutrašnja kako iz Istoka, tako i iz Zapada. Svi trenutni NBA igrači biće dostupni za izbor.

Navijači će imati šest dana gde će njihov glas brojati trostruko na posebnim "3-u-1 danima," pri čemu će prvi dan biti katolički Božić (ponedeljak, 25. decembar) od 12:01 ujutru do 11:59 uveče po istočnom vremenu. Dodatni 3-u-1 dani biće dostupni u ponedeljak, 1. januara, petak, 5. januara, petak, 12. januara, ponedeljak, 15. januara, i petak, 19. januara, od 12:01 ujutru do 11:59 uveče po istočnom vremenu.

NBA igrači i mediji će nastaviti da se pridružuju navijačima u izboru startnih igrača NBA All-Star utakmice. Navijači će činiti 50% glasova, dok će svi trenutni igrači i panel medija činiti po 25%. Igrači i mediji će moći da popune jedan glasački list.

Ažuriranja oglasavanja navijača će biti deljena prva tri četvrtka u januaru (4, 11. i 18. januar). TNT će otkriti startne igrače NBA All-Star utakmice u četvrtak, 25. januara, tokom TNT NBA Tip-Off emisije predstavljene od strane CarMax-a. TNT će takođe objaviti rezerve, kao što su odabrane od strane glavnih trenera NBA, u četvrtak, 1. februara, tokom TNT NBA Tip-Off emisije.

Nakon sabiranja svih glasova, igrači će biti rangirani u svakoj konferenciji prema poziciji (spoljne i unutrašnje pozicije) unutar svake od tri grupe glasanja - glasovi navijača, igrači i medijski glasovi.

Rezultat svakog igrača će biti izračunat uzimajući u obzir prosečan ponderisani rang iz glasova navijača, igrača i medijskih glasova. Dva beka i tri prednja igrača sa najboljim rezultatom u svakoj konferenciji će biti imenovani startnim igračima NBA All-Star utakmice. Glasovi navijača će služiti kao kriterijum za razdvajanje igrača u grupi sa istim rezultatom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina boli...

    15. decembar 2023 | 18:42

    Moj glas Jokić ovog puta neće dobiti. Nek mu ga da kome je i on dao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA