≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Zvezda strepela tri četvrtine, pa položila ispit u Podgorici: Mitrović "potopio" Studente u završnih 10 minuta

S. T.

Vreme čitanja: oko 7 min.

Trijumf crveno-belih protiv Studentskog centra

  • 13

Nije bilo tako lako kako konačan rezultat sugeriše, ali Crvena zvezda uspešno je položila ispit protiv Studentskog centra u Podgorici u 12. kolu ABA lige. Držali su se domaći pune tri četvrtine, čak i vodili pred poslednju, ali su potom potpuno potonuli u završnici i gosti iz Beograda slavili su čak i ubedljiv trijumf - 77:91.

Gledali smo utakmicu sa mnogo uspona i padova na obe strane. Uglavnom su Studenti jako dobro parirali Crvenoj zvezdi, o čemu svedoči i to da su pred poslednju deonicu imali i minimalnu prednost.

Dobro su crveno-beli večeras šutirali sa distance, što se na kraju ispostavilo kao presudno za pobedu protiv jako borbenih Studenata. Domaći su sa druge strane koristili odličnog Kamenjaša, ali i Hadžibegovića.

Ipak, ono čime Janis Sferopulos ne može da bude zadovoljan jesu preveliki padovi u igri Zvezde u onim momentima kada se činilo da će uspeti da prelome meč u svoju korist, pa je Studentski centar nekoliko puta uspevao da se vrati u život.

Krenuo je ovaj meč u potpunom egalu. Štaviše, kroz prvi kvartal su blagu prednost uglavnom imali košarkaši Studentskog centra, posle čega je Zvezda preuzela konce igre u nastavku.

Uz nekoliko pogodaka Jaga dos Santosa sa distance, Zvezda je otišla i na ozbiljnih +7 sredinom druge deonice. Uglavnom se razlika potom kretala oko te brojke, da bi na odmoru iznosila pet poena.

Video: Zamalo odlomio obruč: Brutalno zakucavanje košarkaša Studentskog Centra protiv Zvezde

Početak treće deonice doneo je dalji pad Studentskog centra. Zvezda je u jednom momentu otišla i na dvocifreni plus i tada se činilo da je u potpunoj kontroli nad utakmicom. Međutim, tim Dejana Jakare je tada zaigrao najbolju košarku na ovom meču i očas posla tu prednost istopio.

Na kraju je domaćin baš pred poslednju četvrtinu imao +2.

Potom Studenata se ipak desio u poslednjih deset minuta. Zvezda je ovaj period otvorila serijom 10:0 i tako potpuno "ubila" domaćina u pojam. Nije mogao tim Jakare da se oporavi nakon ovog udarca, a Teodosić i Mitrović su svojim akcijama samo dodavali so na ranu domaćima za na kraju laku pobedu.

Posle ovog meča, Zvezda je na skoru 11-1 u ABA ligi, dok je Studentski centar na 6-6. U narednom kolu, crveno-beli  igraju kod kuće protiv Splita posle duplog kola Evrolige, dok Podgoričani imaju meč sa Budućnošću.

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut (77:91) - Sada dugo bez poena, potom stiže trojka Drobnjaka. Ali i Jago uzvraća... I to će biti to.

8. minut (74:89) - Opet akcija Teodosića za Mitrovića, pa onda i trojka Nejpira i imamo tajmaut Studentskog centra. Vodi Zvezda sa +11. Nema koša Dokinsa, potom koš za Luku Mitrovića i samo raste ova razlika.

6. minut (74:80) - Hadžibegović je poentirao, potom novi koš Studenata, ali ipak Mitrović prekida tu seriju na drugoj strani. Teo dodaje Davidovcu za novi koš, lepa asistencija Miloša. Ide ipak trojka Dokinsa, nije gotovo...

4. minut (67:76) - Dodavanje Tea za Mitrovića za seriju 8:0, pa je na +6 Zvezda. Nema trojke Borne Kapuste. I još dva poena Zvezde za +8. I novi tajmaut Jakare. Poeni Drežnjaka. Potom uzvraća Davidovac trojkom.

2. minut (65:69) - Mnogo grešaka Studentskog centra na početku poslednje četvrtine vraća Zvezdu u prednost. Prvo je Nejpir dao trojku, onda pet sekundi Studenata, pa koš Rokasa, pa onda i dodatno bacanje.

KK Studentski centar - KK Crvena zvezda Foto: ABA liga - Filip Roganović - SC Derby

III ČETVRTINA

10. minut (65:63) - Kako se sada rasplamsala borba, poeni na sve strane, po četiri i za Studente i za Zvezdu, opet je zakucao Dokins... Onda imamo poene Mirkovića za prednost domaćeg tima. Izgubljena lopta Zvezde! Nema trojke Drobnjaka, ali Studentski centar vodi pred poslednju četvrtinu.

8. minut (57:57) - Do koša stiže i Mitrović, potom vraća Kamenjaš sa linije penala. Borba Mitrovića i Kamenjaša pod košem, nema koša Luke. Sada je i Kapusta prvi put na terenu. Borna je sam kao duh i to je sjajna trojka za samo dva razlike. Dokins zakucava za izjednačenje posle izgubljene lopte Jaga dos Santosa!

6. minut (52:57) - Jago vraća Zvezdu na +5, potom dosta dugo nema poena. Dos Santos promašuje, a onda imamo ofanzivan skok i njegove poene. Kamenjaš je to neutralisao.

4. minut (50:53) - Posle tajmauta poentiraju Hadžibegović i Lazić. Zatim i Drobnjak i Hadžibegović, pa se vraća polako Studentski centar u ovaj meč. Ide i trojka Drobnjaka za samo -3!

2. minut (41:51) - Dobar početak Zvezde u trećoj deonici. Bolomboj postiže dva poena, pa Lazić još tri za dvocifrenu prednost i tajmaut trenera Jakare.

KK Studentski centar - KK Crvena zvezda Foto: ABA liga - Filip Roganović - SC Derby

II ČETVRTINA

10. minut (41:46) - Zvezda sada preko Lazića dolazi do nove trojke. Dokins se nije baš najbolje snašao. Jago je promašio sa polu-distance, potom na drugoj strani Kamenjaš umalo gubi loptu, ali je ipak izblokiran. Dugačak napad Studentskog centra, na kraju je fauliran Drobnjak na šutu za dva. Pogodio je oba. Ispada lopta Bolomboju, potom faul Jaga nad Dokinsom. Pogodio je oba Amerikanac. Idemo na tajamut Janisa. Izgubljena lopta Zvezde, Drežnjak ne postiže trojku i to je kraj deonice.

8. minut (37:43) - Pogodio je Drežnjak oba penala. Dugačak napad Zvezde završava se neverovatnom trojkom Jaga dos Santosa. Nema trojke Bogavca, dok Bolomboj pravi korake. Sada dva penala za Pavlićevića i pogađa ih bez problema. Jago sada promašuje trojku. Prilika da priđe još malo Studentski centar. Teška pozicija za Pavlićevića na šutu za tri. Jago ovoga puta ne promašuje. Idemo na tajmaut. Opet će Drobnjak šutirati bacanja sada. Jedno bacanje je pogodio, jedno ipak nije.

6. minut (32:37) - Sjajni Bogavac pogađa sa velike distance za tri poena! Vraća momentalno Zvezda preko neverovatnog Rokasa, koji potom pravi i faul nad Kamenjašem. I Bolomboj faulira Kenana. Imaće sada dva bacanja. Jedno je pogodio. Rokas je promašio trojku, dok na drugoj strani imamo nova dva bacanja za Drežnjaka zbog trećeg faula Rokasa. Idemo na minut odmora Zvezde.

4. minut (28:34) - Novi napad za Zvezdu posle promašaja Bogavca za tri. Fauliran je Rokas i ima dva bacanja. Pogodio je oba, potom postiže koš Mirković onda i Pavlićević... No opet se Zvezda odvaja, evo Nejpira sa 2+1. Drobnjak sada neprecizan, posle čega ide još jedan faul Pavlićevića, poslednji mali. I onda Pavlićević opet sa prekršajem, tako da je Nejpir dodao dva bacanja.

2. minut (24:27) - Trojka Rokasa! Potom nema trojke Marka Simonovića... Nejpir ponovo odličan u odbrani. Prekršaj Teodosića na šutu za tri mladog Bogavca. Imaće tri slobodna bacanja košarkaš Studenata. Sve je realizovao Luka. Potom poeni Teodosića iz 2+1. Idemo na tajmaut Studenata.

KK Studentski centar - KK Crvena zvezda Foto: ABA liga - Filip Roganović - SC Derby

I ČETVRTINA

10. minut (21:21) - Teodosić opet daje dva poena. Potom promašaj Bogavca za tri. Nova izgubljena lopta Zvezde. Prekršaj u napadu Tobija. Odlićno sada igra Drobnjak za novi koš. Rastrčan Teodosić, ali ne koriste to njegovi saigrači. Lopta je na kraju kod Tobija. Mirković pravi faul i Nejpir je pogodio. Izjednačeno je... I tako će biti i posle prve deonice.

8. minut (19:17) - Kamenjaš postiže dva poena za Studente, vraća Mitrović, pa onda Drežnjak upisuje nova dva poena, što opet poništava Branko Lazić. Sada se jako brzo igra u Podgorici. Jago je nabacio još dva poena za izjednačenje, posle čega je fauliran i dodao je i poen sa linije bacanja. Onda ide trojka Mirkovića!

6. minut (12:10) - Sada je Hadžibegović promašio, a onda izgubio i loptu, potom ide trojka Hange, pa nova izgubljena lopta Studenata zbog koraka Drežnjaka. TV tajmaut. Trojku postiže i Teodosić u ovom momentu. Ali vrlo brzo uzvraća Dokins.

4. minut (9:4) - Zvezda poentira preko Lazića sa linije penala. Potom Hadžibegović nastavlja sa koševima i ovoga puta daje trojku, dok Drobnjak ide na liniju penala i postiže dva poena.

2. minut (4:2) - Solidan početak Studenata, koji imaju blagu prednost posle početka meča. Dva puta je za dva poentirao Hadžibegović, dok je Hanga stigao do koša za Zvezdu.

STARTNE POSTAVE

Studentski centar: Hadžibegović, Dokins, Drobnjak, Drežnjak, Kamenjaš

Crvena zvezda: Hanga, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Jago

KOMENTAR PRE MEČA

Zvezda za sada u ABA ligi ima samo poraz od ekipe Partizana u večitom derbiju i pokušaće da nastavi sa dobrim igrama protiv uvek neugodnih Studenata.

Studentski centar iznenadio je na ABA Superkupu osvojivši ovo takmičenje, a ni u regularnom delu sezone ne igra nimalo loše i bori se za mesto u plej-ofu.

U dosadašnjem rivalstvu, nijednom se nije desilo da slavi Studentski centar. Četiri puta su se dva rivala

Za sada se kao lideri ekipe iz Podgorice ističu Dokins i Kamenjaš, koji će naravno biti u centru pažnje Zvezdine odbrane.

Meč će suditi Milivoje Jovčić, koji je inače delio pravdu i na meču KLS između Slobode i Zlatibora samo jedan dan ranije, a pomagaće mu Luka Kardum iz Hrvatske i Dragan Porobić iz BiH.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    17. decembar 2023 | 18:47

    A tudjmanova sekta se ponadala.Nista od toga rumeni i kamerunci🇭🇷

  • Pantela

    17. decembar 2023 | 17:21

    Da gledaju igraci partizaija kako se pobedjuju studenti.Zivela Zvezda braco srbi!

  • 5

    17. decembar 2023 | 18:39

    PA ČEMU si SE NADAO BAZENDŽIJO ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA