≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal: Bivši selektor reprezentacije Španije optužen za zlostavljanje maloletnice

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lopez je sa mlađim kategorijama osvojio pet evropskih zlata i dva svetska srebra.

  • 0
Jose Mario Lopez Villalibre Foto: Ivan Terron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Špansku košarku potresa veliki skandal pošto je bivši selektor ženske košarkaške reprezentacije, Mario Lopez, optužen za seksualno uznemiravanje maloletne devojčice. 

Kako je izvestio El Pais, on je optužen za seksualno uznemiravanje trinaestogodišnjakinje 1998. godine, a zlostavljanje je trajalo tri godine.

Lopez trenutno radi kao generalni direktor Lointek Gernike, kluba koji se takmiči u najjačem rangu ženske košarke u Španiji i čiji je nekada bio trener.

Sve je počelo u julu 1998. godine kada je Lopez pozvao devojčicu da zajedno gledaju košarkašku utakmicu kod kuće, navodi se u izveštaju. Mediji u Španiji navode, i to, da je Lopez pozivao devojke koje trenira da zajedno pogledaju film. Kako navode, u krivičnoj prijavi je istaknuto da je trinaestogodišnjakinja sama došla kod njega, a nakon nekog vremena on je počeo „neprimereno da je dodiruje“. Takođe, trener je potom zastrašivao i kontrolisao devojčicu. Sa druge strane, roditelji tinejdžerke su imali problema sa alkoholom i nisu prtili aktivnosti svoje ćerke.

U sudskoj dokumentaciji detaljno su opisane i situacije uznemiravanja i zlostavljanja – u jednom slučaju zabranio joj je da nosi donji veš ispod odeće, a u drugom je dok je sedeo pored nje u autobusu, kada je ekipa putovala na turnir, počeo da je dodiruje.

Lopez je sa mlađim kategorijama osvojio pet evropskih zlata i dva svetska srebra. Sa druge strane, žrtva je napustila klub kada je upisala fakultet i nije se više bavila košarkom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA