Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa od NBA i Evrolige: Kazins se odlučio za "egzotiku" i potpisao za klub sa Tajvana

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U tamošnjoj ligi su oduševljeni potpisom bivšeg Ol star igrača

  • 0
Nikola Jokić, Demarkus Kazins Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Bivši NBA centar DeMarkus Kazins nije uspeo da obezbedi NBA angažman za ovu sezonu, a kako ni među timovima Evrolige nije bilo strane dovoljno zainteresovane da ga dovede, bivši Ol star se pridružio se ekipi Tajvan Leopards iz T1 lige.

Prema najavama, očekuje se da će svoj debi imati 20. januara, saopštila je ta ekipa sa sedištem u Taojuanu ovog ponedeljka.

Ekipa je objavila da je potpisala iskusnog NBA košarkaša, uz dodtak da će ovo biti značajno pojačanje ne samo za klub, već i za tajvansku košarku uopšte.

- Uvereni smo da će Kazins svojim sveobuhvatnim veštinama doneti potpuno novu hemiju Leopardsima - izjavio je izvršni direktor ekipe Džoni Čang.

Prema saopštenju, očekuje se da će Kazins stići u Tajvan sredinom januara - otprilike u sredini sezone T1 lige 2023-2024. U video poruci objavljenoj na Facebook stranici ekipe u ponedeljak, 33-godišnji Kazins pozdravio je svoje obožavaoce na Tajvanu, rekavši da je "uzbuđen što dolazi da priredi predstavu". Kazins, centar visok 208 centimetara, izabran je od strane Sakramento Kings kao peti pik na draftu NBA lige 2010. godine.

Tokom više od decenije karijere u NBA ligi, uglavnom provedene sa Kings, Nju Orleans Pelikanse i Golden Stejt Voriors, Kazins je prosečno postizao 19.6 poena, 10.2 skoka i 3 asistencije po utakmici u 654 odigrane utakmice.

Kazins je takođe četiri puta izabran za NBA All-Star, sa nacionalnim timom Sjedinjenih Američkih Država na Svetskom prvenstvu u košarci 2014. godine i Olimpijadi u Rio de Ženeiru 2016. godine.

On je poslednje utakmice odigrao u NBA ligi tokom sezone 2021-2022.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA