Vreme čitanja: oko 2 min.

Pogodio šut sa celog terena za milion dolara, odbili da ga isplate, a onda je Džordan ispao veliki čovek

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nestvarna priča sa još luđim obrtom...

  • 3
Majkl Džordan grli Dona Kalhuna nakon pogotka sa tri četvrtine terena Foto: Printscreen/Youtube

Jedna potpuno neverovatna priča dolazi iz NBA lige iz perioda dominacije Čikago Bulsa. Godina je 1993, a Majkl Džordan je bio u pohodu na svoj treći prsten. Poznati šut od milion dolara i Don Kalhun u centru pažnje.

Na prvi pogled sasvim obična utakmica, Čikago Bulsi su dočekali ekipu Majami Hita i sa te strane je sve teklo bez nekih većih problema. Međutim, u drugom poluvremenu se desilo nešto što niko nije očekivao.

Tokom jednog tajmauta održalo se takmičenje u šutu sa 75 stopa, što je skoro distanca od koša do koša. Učesnik ovog takmičenja bio je Don Kalhun, na prvi pogled običan navijač.

Uzeo je loptu, zaleteo se do linije za slobodna bacanja i jednom rukom šutnuo, da bi na drugoj strani skoro bez koske pogodio šut.

U hali je nastao delirijum, publika je obožavala ovo, a oduševljenje nije krio ni Majkl Džordan, koji mu je odmah otišao u zagrljaj i tako proslavio sa njim.

Sreća Kalhuna nije dugo trajala, pošto je uskoro saznao da neće dobiti ni dolara od osiguravajuće kompanije, koja je obezedila novac za dobitnika takmičenja.

Šut je bio toliko viralan u tom trenutku, da nema osobe koja ga nije videla, pa je cela situacija došla i do novina. Svi su apsolutno stali u odbranu Kalhunu, ali delovalo je da nema načina da mu ta osiguravajuća kompanija isplati novac.

Kao razlog što ne žele da odrade svoju stranu dogovora je "rupa u pravilima". Naime, prema pravilniku učesnik nije smeo da bude trenirani košarkaš, što Kalhun, ipak, jeste bio.

Don Kalhun Foto: Printscreen/Youtube

Naime, Don je igrao u timu dobro poznatih Harlem Globtrotersa, koji i jesu poznati po ovakvim, kao i mnogim drugim trik šutevima, driblinzima i drugačijem pristupu igranja košarke.

Greška je u startu napravljena što je dopušteno da uopšte učestvuje, međutim, javnost je smatrala da ako je već pušten treba da bude i isplaćen.

Osiguravajuća kompanija je ostala pri odluci da ne plati što je pogoršalo reakcije javnosti, međutim tu se pojavio Majkl Džordan koji je želeo da tome stane na kraj.

Priča je imala srećan kraj, pošto je Kalhun na kraju dobio novac, ali na nešto drugačiji način - Džordan je u saradnji sa Čikago Bulsima i još dva investitora odlučio da u njihovoj režiji isplate Dona.

Na kraju je Kalhun dobio svojih milion dolara, ali u ratama - 20 puta po 50 hiljada dolara. Poslednja rata je isplaćena pre deset godina, 2013. godine.

Utakmica odigrana tog dana kada se legendarni pogodak desio završena je rezultatom 119:92 u korist domaćih Bulsa, a Džordan je ubacio 34 poena uz četiri skoka i četiri asistencije.

Don Kalhun Foto: Printscreen/Youtube

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Jokić izveo asistenciju večeri: Kao da ceo život igra američki fudbal

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Umanjiti rizik

    20. decembar 2023 | 12:46

    Zato kod nas kladionice isključe svaki finansijski rizik za šut od 100.000 dinara, na poluvremenu utakmica EL Partizana, a pretpostavljam i Zvezde. Biraju ljude koji kao da bacaju bundevu ili kamena s ramena.

  • ej bre alo

    20. decembar 2023 | 19:00

    šut sa celog terena

  • pitam zbog zabrinutog komšije

    20. decembar 2023 | 19:01

    sta je šut sa celog terena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA