Vreme čitanja: oko 1 min.

Pera Božić u totalnoj drami sa Londonom nadoknadio -7 za dva minuta i u završnim sekundama slomio Ukrajince

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prometej ipak nije slavio u prestonici Ujedinjenog Kraljevstva

  • 0
Petar Božić Foto: MN Press

Nesalomiv je Pera Božić na klupi London Lajonsa! Njegov tim nastavlja veliku bitku za direktno mesto u četvrtfinalu Evrokupa, a pobeda posle velike drame nad ukrajinskim timom Prometejom svakako će u tome pomoći - 89:88.

Imao je London minus od sedam poena na ulasku u završna dva minuta utakmice, ali ni na to nije mario nekadašnji trener i košarkaš Partizana. Polako su njegovi košarkaši topili razliku i primicali se Ukrajincima.

Filip Tarik je na 19 sekundi do kraja smanjio na dva razlike, da bi nakon toga Kaleb Agada napravio kardinalnu grešku, izgubio loptu i tako omogućio napad za pobedu London Lajonsa. Nije Sem Deker pogodio dvojku, ali zato jeste trojku iz ofanzivnog skoka za apsolutno ludilo.

Na kraju je Tarik blokirao Ronalda Marča na šutu za tri poena za slavlje Engleza i Pere Božića.

Najefikasniji u timu Londona bio je Gabrijel Olaseni sa 19 poena i 10 skokova, dok je Sem Deker dao 16 poena, baš kao i Konor Morgan. U Prometeju, Ronald Marč je dao 26 poen, dok je Kejleb Agada ubacio 23, a Ondrej Balvin je stao na 14 poena i čak 16 skokova.

Pariz je u istom terminu demolirao Hamburg uz 26 poena Tajlera Šortsa za 11. pobedu u Evrokupu i suvereno prvo mesto - 120:91.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA