Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznato šest učesnika Kupa Radivoja Koraća: Za preostala dva mesta bori se osam timova

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održan je žreb za četvrtfinale Drugostepenog kupa Srbije

  • 0
Kup Radivoja Koraća, pehar Foto: MN Press

Ulazimo u doba praznika, a to samo znači da nas jako malo deli od novog Kupa Radivoja Koraća koji će se sredinom februara održati tradicionalno u Nišu u hali "Čair". Šest učesnika je već poznato, a traže se još dva.

Naravno, pet klubova koji igraju ABA ligu imaju direktan plasman na Kup Radivoja Koraća (Partizan, Crvena zvezda, FMP, Mega i Borac iz Čačka), a još jedan tim će to pravo obezbediti kroz Košarkašku ligu Srbije.

Zapravo, to mesto je već obezbedila Vojvodina, koja na jedno kolo pred presek na polovini sezone (odnosno posle 15 kola) ima dve pobede više od pratilaca - Spartaka iz Subotice, Vršca i Zlatibora iz Čajetine.

Preostala dva mesta tradicionalno će biti dobijena kroz Drugi stepen Kupa Srbije, gde su danas određeni parovi četvrtfinala. Učesnici finala će obezbediti učešće na turniru.

U četvrtfinalu će se sastati ekipe Zdravlja iz Leskovca i Čačka 94, potom Konstantina iz Niša i Mladosti iz Smederevske Palanke, Dunava i Dinamika, kao i Hercegovca iz Gajdobre koji će ugostiti OKK Beograd.

Ove utakmice na programu su 27. decembra, posle čega će se krug suziti na samo četiri tima.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA