≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pešić progovorio o nastupu Jokića na Olimpijskim igrama: "Prerano je da znamo ko će igrati u Parizu"

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Selektor kaže da treba još malo sačekati

  • 5
Nikola Jokić, Svetislav Pešić Foto: ATA images/Milena Đorđević

Košarkaška reprezentacija Srbije osvajanjem srebrne medalje na Mundobasketu obezbedila je direktno učešće na Olimpijskim igrama narednog leta u Parizu.

I dalje je to dosta dalek period, a selektor Svetislav Pešić je u razgovoru za RTS istakao da je još rano da se nagađa ko će igrati, pre svega potencirajući nastup Nikole Jokića.

- Otprilike znamo protiv koga ćemo u Parizu da igramo, a sa kim ćemo mi da igramo, sa kojim igračima, to je naravno prerano. Ono što je tačno je da smo mi sada u ove dve godine, otkad sam ja selektor i trener reprezentacije, ipak uspostavili jedan sistem kad je u pitanju reprezentacija - rekao je Pešić.

Osvrnuo se na to da se navijači nekada neopravdano ljute na Jokića i da treba imati dosta više razumevanja.

- Dobra je stvar da definitivno imamo ekipu i igrače koji ne samo što žele da igraju za reprezentaciju, to se nikada nije postavljalo. Iako naravno u medijima se uvek postavlja pitanje zašto ovaj igra, zašto ovaj ne igra, pa ponekad su i navijači ljuti i na Jokića i na neke druge igrače. Međutim, treba razumeti da je sve to dosta teško zbog takvog sistema takmičenja gde je mnogo utakmica, dolazi do povrede, dolazi do mentalnog zamora, ja bih rekao.

Zaključuje da će se predstojeće kvalifikacije za Evrobasket iskoristiti i za uvođenje mlađih igrača u sistem.

- U reprezentaciji nikada nema takozvane smene generacija, ali ovo vreme koje je sada pred nama biće iskorišćeno da i neki mlađi igrači dobiju svoju šansu. Pred njima su sada u februaru kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine. Igramo kod kuće sa Finskom i u gostima sa Gruzijom i nakon toga praktično nemamo nikakav program.

(Telegraf.rs)

Video: Kad div od preko 2 metra pokazuje gipkost: Bobi Marjanović odgovorio Noletu na čelidž

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikele

    23. decembar 2023 | 11:04

    Ne treba da igra, treba da idu oni momci koji su nam doneli srebro prosle godine. Ovaj momak neka ostane tamo gde jeste i ide da gleda konje, a neka pusti da igraju za reprezentaciju oni koji vole.

  • Dragan

    23. decembar 2023 | 14:07

    A ko nam je omogucio da odemo na to svetsko prvenstvo?...

  • Pp

    23. decembar 2023 | 17:01

    Ne treba ga više nikad pozvati, niti moliti i čekati bilo koga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA