≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majkl Džordan je milijarder: Evo koliko sada iznosi njegovo bogatstvo

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogo nula...

  • 2
Majkl Džordan Foto: Jim Rogash / Getty images / Profimedia

Legendarni košarkaš Majkl Džordan i dalje potvrđuje da je velikan na terenu, alii van njgea. Naime, jedan od najboljih košarkaša svih vemena je i odličan biznismen, pa je tako njegovo bogatstvo premašilo cifru od tri milijarde dolara.

Forbes, stranica specijalizovana za poslovne informacije, svrstala je Džordana među najbogatije sportiste sveta, procenjujući njegovu vrednost na preko tri milijarde dolara.

Šestostruki šampion NBA lige je u protekloj godini ostvario zaradu između 150 i 250 miliona dolara, pretežno zahvaljujući dugoročnom ugovoru sa Najkom. Ova suma premašuje ukupnu zaradu tokom njegove čitave košarkaške karijere, koja iznosi 94 miliona dolara, obuhvatajući periode igranja za Čikago i Vašington.

Džordan  je započeo saradnju sa Najkom nakon što je ova kompanija pobedila u konkurenciji Konvers i Adidasa. Početni petogodišnji ugovor vredeo je 2,5 miliona dolara, ali je Majklova majka postigla dogovor da žordan dobije 25 posto od prodaje patika sa njegovim likom. Najk je pristao na uslove, ostvarivši time istorijski uspeh.

Od ukupne prodaje Džordanovog brenda, ovaj šezdesetogodišnjak je zaradio 256 miliona dolara. Dodatno, prodao je svoj udeo u NBA ekipiŠarlot Hornets, čime je vrednost premašila magičnu cifru od tri milijarde dolara.

Podsetimo se, tokom čitave svoje košarkaške karijere, Džordan je ukupno zaradio 94 miliona dolara, od čega 28,3 miliona dolara dok je igrao za Bulse do 1995. godine, a preostali iznos tokom poslednje dve sezone igre za Vizardse.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA