≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Umorni Partizan doživeo debakl u Zadru: Nestvarni Božić i Drežnjak zatrpali koš crno-belih

L. I.

Vreme čitanja: oko 9 min.

Povredu na ovom meču zaradio je Alen Smailagić

  • 76
Luka Božić Foto: ABA league j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Zadra savladali su Partizan rezultatom 84:68 u okviru 13. kola ABA lige.

Izabranici Daniela Jusupa su od prvog do poslednjeg trenutka kontrolisali meč i na kraju zasluženo slavili. Sa druge strane, crno-beli su u ovaj duel ušli posle duplog kola Evrolige, pa je i umor učinio svoje.

Zadrani su utakmicu otvorili furiozno i poenima Ramljaka iz tranzicije došli do uvodnih 4:0. Željko Obradović je već u uvodnim minutima zatražio tajm-aut da bi nakon toga crno-beli poenima Nanelija i Ledeja izjednačili. Ipak, domaćin je trojkom Drežnjaka, a potom i poenima Lakića došao do +7 (11:4). Ekipe su do kraja prve deonice, koja je završena rezultatom 20:13, uglavnom koristile svoje napade, a u gostujućem timu se "probudio" Tristan Vukčević koji je pogodio i prvu trojku za svoj tim.

Druga deonica je u potpunosti pripala Zadranima, koji su poenima Božića i Drežnjaka konstantno održavali dvocifrenu razliku, dok crno-beli nisu pronalazili rešenja u napadu. Beograđani su posle trojke Nanelija došli na -10, ali je Arijan Lakić pogodio šut van linije 6,75 i doneo svom timu velikih +13 pred drugi deo meča (47:34).

Zadar-Partizan Foto: ABA League j.t.d/ Dragana Stjepanović

Nastavak meča bolje su otvorili izabranici Željka Obradovića. Posle dobre igre u odbrani, bitne poene postizao je Pi Džej Doužer, pa je beogradski sastav stigao na -6 (52:46). Ipak, nakon toga nisu uspeli da materijalizuju greške Zadrana, da bi nakon poena Božića sa slobodnih bacanja svoj šou započeo Domagoj Drežnjak.

Partizan je preko Tristana Vukčevića došao na -8, ali je ponovo Drežnjak nestvarnom trojkom preko Kabokla vratio svom timu dvocifrenu prednost, da bi Božić sa dva pogođena penala uvećao vođstvo.

U četvrtoj deonici igra crno-belih se u potpunosti raspala. Božić je posle poena iz tranzicije, te postignutim poenima sa penala odveo svoj tim na nestvarnih +20 (70:50). Tada je tajm-aut zatražio Željko Obradović, pa su crno-beli preko Smailagića sa penala, a onda i trojkom Anđušića došli na "pristojnih" -15, ali je poraz bio neminovan.

Do kraja susreta Zadrani su čuvali stečenu prednost i stigli do veoma važnog trijumfa.

Otežavajuća okolnost za crno-bele je i povreda Smailagića u finišu utakmice, a još uvek nije poznato da li je ozbiljnije prirode.

Hrvatski sastav su do pobede vodili nestvarni Luka Božić sa 26 sa, a pratio ga je Drežnjak sa 25. U poraženom sastavu bolji od ostalih bili su Vukčević sa 16 i Doužer sa 10 postignutih poena.

Crno-beli sada imaju skor 9-4, dok je Zadar na 7-6.

Standings provided by Sofascore

TOK MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA

8. minut - 84:68 - Zadrani su ponovo briljantni u napadu, a poraz Partizana uspeo je da ublaži Vukčević koji je poentirao uz faul

6. minut - 80:59 Ponovo je precizan Božić i to sa niskog posta. Briljira i u ovom meču najbolji košarkaš Zadra

5. minut -78:59 - Precizan je bio Anđušić sa linije za slobodna bacanja, a onda je sa poludistance pogodio Ramljak.

4. minut - 76:55 - Opet Zadrani imaju veliku prednost. Žganec postiže poene pod košem, a onda i nestvarni Drežnjak postiže trojku uz faul.

3. minut - 70:55 - Konačno Partizan dolazi do poena i to sa linije za slobodna bacanja. Oba puta je bio precizan Alen Smailagić. Uspevaju crno-beli da dodatno spuste prednost posle trojke Anđušića

2. minut - 70:50 - Partizan u jako teškoj poziciji. Božić je novim poenima u kontri doneo velikih +20.

1. minut - 66:50 - Ne polazi ništa za rukom crno-belima. Panter je promašio šut sa distance, a na drugoj strani Luka Božić postiže poene uz faul

TREĆA ČETVRTINA

10. minut - 63:50 - Doužer je faulom zaustavio Božića, a najbolji košarkaš Zadrana koristi oba penala.

9. minut - 61:50 - Nestvaran šut za tri poena pogodio je Drežnjak. Crno-beli na drugoj strani ne koriste napad, a Drežnjak novim poenima donosi svom timu osetniju prednost.

8. minut - 56:48 - Dobar protok lopte u napadu Partizana, ali Vukčević ne uspeva da pogodi šut za tri poena. Na drugoj strani i Žganec je neprecizan. Posle promašenog šuta Nanelija, nove poene za Partizan postiže Tristan Vukčević.

7. minut - 56:46 - Promašuje Vukčević šut sa poludistance, dok na drugoj strani Drežnjak postiže veoma bitnu trojku za svoj tim.

6. minut - 53:46 - Dug napad Partizana pokušao je da reši Naneli, ali je njegov šut za tri poena završio na obruču. Ramljak se zaleteo u kontru, ali je fauliran i imaće dva penala

5. minut - 52:46 - Na liniji za slobodna bacanja posle faula Smailagića našao se Luka Božić, ali je promašio oba penala. Na drugoj strani se zaleteo Doužer i iznudio dva slobodna bacanja, ali i on je oba puta neprecizan.

4. minut - 52:46 - Uspeo je Partizan da smiri ritam utakmice, a posle poena Doužera ponovo je na jednocifrenom zaostatku. Ponovo je Doužer precizan, igra fantastično na oba kraja terena

3. minut - 52:42 - Promašuje Kevin Panter šut za tri poena, da bi u sledećem napadu posle dobre odbrane Ledeja napravio grešku u koracima. Ipak, iskupio se kapiten Partizana i pogodio šut za dva poena

2. minut - 52:40 - Odmah je Drežnjak vratio trojku na drugoj strani, ali je i Smailagić uzvratio istom merom. Nova izgubljena lopta za Partizan posle ubacivanja iz čeonog auta, ali i na drugoj strani Zadrani greše.

1. minut - 49:37 - Gde je stao u prvom poluvremenu - nastavlja u drugom. Luka Božić je iskreirao sebi poziciju i lagano pogodio. Na drugoj strani Zek Ledej pogađa trojku iz levog kornera.

DRUGA ČETVRTINA

10. minut - 47:34 - Dobro se pod košem snašao Ramljak, a na drugoj strani Džejms Naneli pogađa trojku. U narednom napadu gostiju Ledej ne pogađa jednom rukom, a domaći tim trojkom Arijana Lakića završava poluvreme

9. minut - 42:31 - Prve poene na ovom meču beleži Kevin Panter. Pogađa kapiten Partizana oba penala, a tajm-aut traži trener Zadra Jusup.

8. minut - 42:29 - Malo sreće za ekipu Partizana. Sam je pod košem ostao Žganec nakon asistencije Lakića ali je pogodio samo prvi obruč. Faul u napadu pravi Kaboklo, da bi nove poene na drugoj strani upisao Luka Božić

7. minut - 40:29 Nije uspeo da ukrade loptu Pi Džej Doužer što je iskoristio Lakić i postigao lake poene. Odlično se na drugoj strani nalazi Kaboklo i smanjuje razliku.

6. minut - 38:27 - Jako bitne poene beleži Ognjen Jaramaz. Plejmejker Partizana se namestio i pogodio šut za tri poena. Sjajan pas Žganeca materijalizovao je Luka Božić. Fauliran je Zek Ledej pod košem domaćih. Uspeva Partizanov Amerikanac da pogodi oba penala.

5. minut - 36:22 - Nova trojka za Zadrane, precizan je Drežnjak.Naneli na drugoj strani ne beleži poene, a onda ni Kaboklo iz ofanzivnog skoka. Posle promašene trojke Lakića poene iz kontre beleži Ledej.

4. minut - 31:20 - Luka Božić posle nesportske lične greške Tristana Vukčevića pogađa jedno slobodno bacanje, da bi u istom napadu Drežnjak pogodio trojku

3. minut - 27:20 - Sada obe ekipe pogađaju svoje šuteve za tri poena, Kod Zadra je bio precizan Luka Božić, dok je za crno-bele bio precizan Tristan Vukčević. Ponovo je Partizanov krilni centar napravio sjajan potez, fintom je izbacio čuvara i zakucao loptu u koš uz faul, ali promašuje dodatno slobodno bacanje.

2. minut - 24:15 - Odlični Luka Božić pogađa uz faul, ali promašuje dodatno slobodno bacanje. Frenk Kaminski se borio za poziciju pod košem, međutim, napravio je grešku u koracima

1. minut - 22:15 - Ramljak pogađa posle asistencije Mazalina, dok je na drugoj strani precizan Kaminski.

PRVA ČETVRTINA

10. minut - 20:13 - Pokušao je Vukčević pod kontaktom da pogodi horog, ali je promašio. Božić promašuje šut za tri poena

9. minut - 20:13 - Luka Božić odlično pronalazi Vujačića, a ovaj postiže novu trojku za Zadrane. na drugoj strani Naneli promašuje šut za tri, a nove poene za domaći sastav postiže Mazalin

8. minut - 15:13 - Prvu trojku za Partizan pogađa Tristan Vukčević. Doužer pravi faul, a sa linije za slobodna bacanja oba puta je precizan Drežnjak. Sada crno-beli do poena dolaze pod košem, precizan je bio Frenk Kaminski.

7. minut - 13:8 - Ne pogađa Naneli šut za tri, dok je na drugoj strani takođe u šutu za tri poena neprecizan Karlo Žganec.

6. minut - 13:8 - Postiže i Zadar nove poene preko Žganeca, a ponovo je Doužer precizan za Partizan. Amerikanac je u kontri pogodio sa kontra ruke

5. minut - 11:6 -Očekivano jak ritam Zadra, dok Partizan izlazi iz duplog kola Evrolige. Poene za crno-bele beleži Pi Džej Doužer, a posle promašaja Ramljaka, na drugoj strani i Ledej promašuje šut za tri.

4. minut - 11:4 - Zadrani koriste svaki napad. Prvo je Drežnjak postigao prvu trojku na meču, da bi onda Arijan Lakić postigao poene za najveću prednost svog tima. Na drugoj strani Kaboklo je bio neprecizan.

3. minut - 6:4 - Zatražio je Željko Obradović tajm-aut u ranoj fazi meča, a posle minuta predaha prve poene beleže crno-beli preko Ledeja. Zadrani su izveli lepu akciju iz čeonog auta, da bi do prvih poena na meču došao Luka Božić. Na drugoj strani Naneli šutem sa distance smanjuje zaostatak Partizana

2. minut - 4:0 - Pokušava Zadar da igra u ranom napadu, ali Drežnjak ne pogađa, dok je na drugoj strani neprecizan Naneli za tri poena. Ipak, domaćin dolazi prvi do vođstva poenima Ramljaka iz tranzicije. Ponovo Partizan ne koristi napad, Kaboklo je izblokiran, a u kontri nove poene postiže Ramljak.

1. minut - 0:0 - Utakmica je počela

SASTAVI TIMOVA

Zadar: Dejvis, Klarica, Vujačić, Žganec, Mazalin, Lakić, Jambrović, Drežnjak, Grbić, Božić, Ramljak

Partizan: Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Anđušić, Doužer, Kaminski, Kaboklo

PRE MEČA

Partizan je bio u seriji od devet vezanih pobeda u svim takmičenjima, ali je nju prekinuo Real Madrid, trenutno najmoćniji tim Evrope, gde crno-beli nisu imali mnogo šansi.

Zadar se pre meča oglasio porukom, a duel sa Partizanom okarakterisan je kao "veliki derbi sa najboljom košarkaškom ekipom na ovim prostorima".

- Stiže nam i taj dugo čekani praznik u Zadru, Badnje veče s Partizanom! Čim se pogase svetla Džibonijevog koncerta počinje raspremanje pozornice i priprema za, ipak, najveću prazničnu manifestaciju ove zime, veliki derbi sa najboljom košarkaškom ekipom na ovim prostorima. U dvorani je ostalo svega 1.500 slobodnih mesta, isključivo na tribinama sa strane, a na blagajnama bi ove nedelje i taj mali slobodni prostor trebalo da se popuni. Sve je spremno za košarkašku feštu! - saopštio je Zadar.

Sa druge strane, Željko Obradović istakao je da mu je drago što će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta.

-  Divna vest za košarku je što će dvorana biti ispunjena do poslednjem mesta. Zadar je ekipa koja igra na specifičan način, igra sa mnogo energije, agresivnosti, nastoji da stigne do poena iz tranzicije. Imaju istog trenera, gotovo isti sastav kao i prošle sezone. Nemamo vremena za pripremu utakmicu, očekuje nas zahtevan posao na putu ka cilju. Zadar je poznat kao klub koji je oduvek imao izvanredne navijače i ljude koji poznaju košarku - rekao je Obradović.

Pravdu će na ovom meču deliti

U dosadašnjem delu sezone Partizan ima skor 9-3, dok je Zadar na 6-6.

(Telegraf.rs)

Video: Obradović posle rušenja Panatinaikosa: Momci su dali sve što su imali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    24. decembar 2023 | 17:47

    Po ovome se vidi koliko vas gura Bodiroga u EL

  • Prke

    24. decembar 2023 | 18:59

    Sprdnja sa rumenogluom se nastavlja.Dajte mu jos pojacania brzo...uzmite pare od gradjana Srbije i dovedite jos pojacanja....e bruko trenerska.

  • Partizanovac

    24. decembar 2023 | 18:42

    Kakva blamaža Žoca i njegovih "pojačanja". Svi oni greše i nikom ništa. Koprivica pogreši jednom i odmah ide napolje. U bilo kom drugom klubu bio bi ekstra igrač i reprezentativac. Ponovo kažem da je Žoc najveća zabluda Partizana. Biće gladi za titulama.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA