≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezda rutinski "preskočila" Split za 12. pobedu u sezoni: Tobi dominirao, debitovao Gilespi

S. J.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ono što treba istaći, jeste i da je Sferopulos uspeo da u potpunosti odmori Miloša Teodosića i Džoela Bolomboja, koji nisu igrali na ovom meču, a uz to, minutaža je bila odlično raspoređena svim nosiocima igre crveno-belih

  • 9

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Splita sa 89:67, u okviru 13. kola regionalne ABA lige.

Iako je Split delovao dosta dobro tokom prve, i sredinom druge četvrtine, crveno-beli su pred poluvreme brzom serijom uspeli da se odvoje i odu na prvu osetniju prednost, koju su održavali do kraja meča.

Ono što treba istaći, jeste i da je Sferopulos uspeo da u potpunosti odmori Miloša Teodosića i Džoela Bolomboja, koji nisu igrali na ovom meču, a uz to, minutaža je bila odlično raspoređena svim nosiocima igre crveno-belih.

Uz to, i novo pojačanje crveno-belih na centarskoj liniji, Fredi Gilespi, upisao je prve minute u crveno-belom dresu.

Dosta otvoreno počeo je meč na obe strane, iako su crveno-beli bili nešto konkretniji u napadu. Uspevali su izabranici Janisa Sferopulosa da drže vođstvo, makar i minimalno od samog početka, a najzaslužniji za to bio je Majk Tobi, koji, tradicionalno, odlično igra u ABA ligi.

Centar koji ima slovenačko državljanstvo, već pred kraj prve četvrtine, bio je dvocifren, s obzirom na to da je ubacio 12 poena.

Saliven i Šorter predvodili su Split tokom prvog poluvremena, i do sredine druge četvrtine, uspevali su da održavaju korak za favorizovanim crveno-belima.

Dobro je delovala Zvezda, kako pod košem, tako i u protoku lopte, te su u dosta situacija igrači ostajali sami na otvorenim šutevima, što su uglavnom i koristili.

U samom finišu druge deonice, usledila je i serija domaćih od 8:0, a najzaslužniji za to bio je Rokas Giedraitis, koji je vezao dve trojke, čime su crveno-beli na pauzu otišli sa +13 - 47:34.

U nastavku je prednost crveno-belih samo rasla kako je vreme odmicalo, te nije bilo previše neizvesnosti. Uspeo je Split u poslednjoj deonici da smanji na -13, ali je ubrzo Zvezda ponovo vratila prednost na +20, i na kraju prilično ubedljivo slavila.

Ono što treba napomenuti, jeste da su veliku razliku napravile trojke, kojih je Zvezda pogodila 14 od 30 pokušaja, dok je Split pogodio duplo manje, svega sedam, iz 25 pokušaja.

Takođe, veliku prednost crveno-beli su imali i na defanzivnom skoku, gde su imali čak 24 skoka, dok je Split imao 13. Ono što je interesantno, jeste da su gosti imali više skokova u napadu - 9, jedan više od Zvezde.

Uz to, i asistencije su bile u potpunosti na strani Zvezde, a crveno-beli su "pronalazili" saigrače ukupno 24 puta, dok je Split meč završio sa svega 13 asistencija.

Kada je reč o poenima, najefikasniji na meču bio je raspoloženi Majk Tobi, koji je meč okončao sa 24 poena i šest skokova. Pratili su ga Luka Mitrović sa 14 poena i šest skokova, i Nedović i Simonović sa 11, odnosno 10 postignutih poena.

Na drugoj strani, Šenon Šorter je bio najraspoloženiji sa 17 poena, a pratili su ga Toni Perković sa 11 i Tonko Vuko  sa 10 poena.

Debitant u crveno-belom dresu, Fredi Gilespi, meč je završio bez poena, ali sa tri skoka i jednom blokadom.

Zvezda nakon ovog meča ima skor 12-1, i nalazi se na prvom mestu, dok je Split oszao na 11. mestu sa skorom 4-9.

Naredni meč, crveno-beli igraće protiv Panatinaikosa u Evroligi, u Atini, 28. decembra od 20.15.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    24. decembar 2023 | 20:59

    BRAVO ZVEZDO 🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪

  • Rasomon

    24. decembar 2023 | 20:23

    Ovaj Gilespi mi djeluje lose. Zar nijesmo mogli boljeg da nadjemo i vratimo Topica i to je to?

  • Marko bg

    24. decembar 2023 | 18:44

    Konacno da odigraju jednu tekmu kuci☝️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA