Vreme čitanja: oko 2 min.

Slaven Rimac posle poraza: Zvezda je igrala onoliko koliko joj je bilo potrebno

L. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Mislim da s obzirom na sve što se dešavalo ne mogu da budem nezadovoljan..."

  • 0
Slaven Rimac Foto: MN Press

Košarkaši Zvezde savladali su Split rezultatom 89:67, u okviru 13. kola ABA lige. Izabranici Janisa Sferopulosa kontrolisali su meč tokom čitavih 40 minuta.

Nakon poraza svoje izlaganje imao je i strateg Spita, Slaven Rimac. On je čestitao crveno-belima na trijumfu, te istakao da je ovo za njegov tim bila četvrta utakmica u samo šest dana.

- S obzirom da je iza nas nedelja sa četiri utakmice u šest dana, prekratka priprema, imamo povredu prvog centra, tako da je Zvezda igrala onoliko koliko joj je bilo potrebno da ostvari uverljivu pobedu.  Sigurno da kao sportista hoćeš da pružiš što bolji otpor, međutim treba gledati i realne činjenice koje su takve kakve jesu. U nekom delu, pogotovo prvo poluvreme nije trebalo da se završi sa -13, nego sa 6,7. Mislim da bi onda i ta treća četvrtina imala više uzbuđenja, ovako otišlo se u -13. Nakon toga Zvezda je u prvih 4-5 uhvatila dobar ritam i posle toga je cela utakmica bila na 20-ak razlike. Još jedanput čestitam Zvezdi, a mi se okrećemo na sledeće utakmice - započeo je Slaven Rimac.

On je takođe naglasio da njegova ekipa može da bude bolje plasirana, te da je sadašnji sastav Splita puno bolji od prethodnog.

- Trebate da znate da smo sezonu krenuli sa raznim drugim strancima. Ipak, ovo što sad imamo na terenu mislim da je dosta bolje nego prva selekcija koju smo napravili. Jednostavno, za sve je potrebno vreme, a isto tako imamo dosta pehova tokom cele sezone, imamo igrače koji su već u 2-3 navrata izostajali sa utakmica. Mislim da s obzirom na sve što se dešavalo ne mogu da budem nezadovoljan. Apsolutno se slažem da imam ekipu koja na tabeli može da bude puno bolje plasirana, međutim to je opet na nama da pokažemo na terenu - završio je talentovani strateg.

Split nakon ovog kola ima skor 4-9, dok je Crvena zvezda na 12-1.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda protutnjala kroz Železnik i pregazila Split: Ovo su najbolji potezi sa meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA