≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jović sve dublje u drugom planu, Meksikanac rekordom karijere srušio Filu: Boston lako protiv Lejkersa

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slavili i Niksi protiv Baksa

  • 1
Tobijas Heris i Haime Žakez, Filadelfija - Majami Hit Foto: Tanjug / AP

Božić u NBA ligi kao po običaju priredio nam je ukupno pet mečeva, u kojima su viđena i neka iznenađenja. Ispratili smo pobedu Nikole Jokića i Denver Nagetsa tokom večeri nad Golden Stejt Voriorsima, a u tri meča u ranom i kasnijim terminima izdvajamo susret odigran na Floridi.

Košarkaši Majami Hita porazili su Filadelfiju Seventisikserse rezultatom 119:113 i tako upisali 18. slavlje u NBA sezoni. Junak utakmice pomalo neočekivano bio je Meksikanac Haime Žakez Žunior.

U odsustvu Džimija Batlera visokokotirani pik sa prethodnog Drafta došao je do rekorda karijere sa 31 poenom i 10 skokova i tako zacementirao svoju poziciju u rosteru Erika Spolstre. Košarkaš koji pokriva pozicije krila i beka šutera tako faktički sa obe ruke čvrsto drži svoje mesto u ekipi, što je i jedan od razloga zbog kog je reprezentativac Srbije Nikola Jović ponovo u G ligi.

Osim Žakeza Bem Adebajo je takođe bio sjajan sa 26 poena, 15 skokova i 5 asistencija, dok je Tajler Hirou imao isti broj dodavanja za koš ubacivši 22 uz 6 skokova. U poraženom sastavu nije bilo Džoela Embida, pa su Tobijas Heris (27/7/6) i Keli Ubre Džunior (25/7) bili najbolji.

U marketinški možda i najatraktivnijoj utakmici Los Anđeles Lejkersi su kod kuće izgubili od Boston Seltiksa sa 126:115.

Pitanje pobednika faktički je određeno u trećoj deonici, a domaćinu nije pomogao ni izvrsni Entoni Dejvis koji je dao 40 poena i uhvatio 13 lopti.

Kristaps Porzingis je predvodio karavan Kelta sa 28 poena i 11 skokova, dok je Džejson Tejtum ubeležio 25, uz 8 hvatanja i 7 asistencija.

U početnom terminu programa Milovki Baksi su iznenađujuće lako izgubili od Njujork Niksa sa 129:122.

Džejlen Branson je postigao čak 38 poena, Džulijus Rendl je dodao 24 i 9 skokova, dok su za sastav iz Viskonsina po 32 dali Janis Adetokumbo (13 skokova, 6 asistencija) i Demijan Lilard.

(Telegraf.rs)

Video: Pored Jokića i on se upisao u istoriju NBA lige

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    26. decembar 2023 | 08:18

    Ovaj je dosta bolji i od Batlera. Ima te basket stare finte fore, ali pogadja. Jovic je klasican proizvod post YU kosarke. Ima visinu i sutira trojke. Nema kretnju, uigrane fore, finte ko ovaj, banalne, ali pogadja. Batler protiv Denvera, veliko nista. Ne znam ni sta je igrao, setnja po terenu, Sabacka kosarka izraz u kosarci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA