Vreme čitanja: oko 1 min.

Jokić im smeta, a kada Janis i Embid to rade - onda je u redu!

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvostruki aršini kada su u pitanju komentari

  • 1
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Čitave sezone ga biju, često krvavih ruku završi utakmice, a kada konačno Nikola Jokić bude ispoštovan od strane sudija i dobije slobodna bacanja koja je zaslužio - to nije u redu!

Jokićevih 18 slobodnih bacanja protiv Golden Stejta mnogima je zasmetalo. Među njima je bio i trener Ratnika Stiv Ker, iako je Srbin tek drugi put u karijeri odigrao meč u kom je imao 18+ šuteva sa linije penala.

- Nemam problema sa samim zvaničnicima. Širom lige imamo zaista dobre zvaničnike. Imam problem sa načinom na koji zakonski izbacujemo odbranu iz igre. To je ono što radimo u NBA. Način na koji učimo zvaničnike, mi samo omogućavamo igračima da krče svoj put do linije penala. Da sam navijač, ne bih želeo da gledam drugo poluvreme te utakmice. Bilo je odvratno. Bilo je samo mamljenje sudija u pozive, ali sudije moraju da naprave ove pozive jer su tako naučeni. A igrači su zaista pametni u ovoj ligi. Tokom poslednje decenije, dosta su pametniji i pametniji, a mi smo igračima omogućili, a oni u potpunosti iskorištavaju. To je parada do linije slobodnih bacanja i odvratno je gledati - rekao je Ker posle utakmice i izazvao mnogobrojne komentare.

S druge strane, jedan Janis Adetokumbo ih ima 52 i tu nema nikakvih problema. Potom i Džoel Embid koji je odigrao 42 meča sa 18+ slobodnih bacanja koji očigledno nikome nisu smetali.

Kada pogledamo ovu trojicu košakaša ove sezone, Jokić u proseku izvodi 6.3 slobodnih bacanja po meču. Janis nešto više, 11.2 po utakmici, dok je centar Filadelfije najviše na liniji penala - čak 11.6 po utakmici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ime

    26. decembar 2023 | 15:59

    Duša naprednjačka je sinoć imala 18 slobodnih bacanja za čiste gluposti. Neka igra i ćuti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA