≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dve od ove četiri ekipe će igrati na Kupu Radivoja Koraća u Nišu: Sigurno ćemo videti bar jednog debitanta

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odigrano je četvrtfinale drugog stepena Kupa Srbije

  • 0
Kup Radivoja Koraća, pehar Foto: MN Press

Košarkaši Hercegovca iz Gajdobre, Čačka 94, Dinamika i Mladosti iz Smederevske Palanke nalaze se na samo jedan korak od plasmana na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu, pošto su se današnjim pobedama u četvrtfinalu drugostepenog Kupa Srbije plasirali među četiri najbolje ekipe ovog takmičenja.

Propozicije kažu da učesnici finala imaju zagrantovano mesto na Kupu Radivoja Koraća, što će reći da ih samo jedan trijumf deli od tog cilja. A viđena su neka velika iznenađenja...

Ekipa Hercegovca iz Gajdobre savladala je OKK Beograd koji nastupa u KLS u velikoj drami sa samo jednim poenom razlike (91:90), a pobednički koš bio je delo Nikole Gaćeše, bivšeg košarakaša Vojvodine.

On je bio i najefikasniji sa 27 poena uz četiri skoka, tako da je sa odličnim indeksom od 33 poena pogurao ovaj tim ka senzaciji. U OKK Beogradu je bolji od ostalih bio Mihailo Petrović sa 22 poena.

Ekipa Čačka 94 bila je bolja od Zdravlja u Leskovcu (82:87), a presudna je bila prva četvrtina koju su gosti dobili sa +15.

Dinamik je bio najubedljiviji pošto je u Staroj Pazovi savladao Dunav sa 62:114, dok je u preostalom okršaju drugoligaša u Nišu ekipa Mladosti iz Smederevske Palanke dobila Konstantin posle neizvesne završnice (78:82).

U polufinalu se sastaju Dinamik i Čačak 94, odnosno Hercegovac i Mladost iz Smederevske Palanke. Preostala dva učesnika Kupa Radivoja Koraća saznaćemo 10. januara kada se igraju ovi mečevi drugostepenog Kupa Srbije.

Ekipe Hercegovca i Mladosti iz Smederevske Palanke nikada nisu igrale na Kupu Radivoja Koraća, tako da ćemo dobiti barem jednog debitanta, dok to u drugom paru nikada nije učinio Čačak 94, pošto je Dinamik uzeo učešće u periodu od 2017. do 2020. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Zek Ledej opušten pred Virtus: Otkrio da li je Džejlin Smit ispričao taktiku tima iz Bolonje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA