Vreme čitanja: oko 1 min.

Poraz Nenada Čanka u Italiji: Lijetkebalis izgubio od direktnog konkurenta u borbi za osminu finala Evrokupa

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trento je prišao korak bliže plasmanu u nokaut fazu

  • 0
Nenad Čanak Foto: MN Press / DS

Košarkaši litvanskog Lijetkabelisa koji sa klupe predvodi naš stručnjak Nenad Čanak poraženi su u 13. kolu Evrokupa na gostovanju u Italiji protiv ekipe Trenta, čime su zakomplikovali svoju borbu za osminu finala ovog takmičenja - 76:70.

Dobar deo meča je Lijetkabelis bio u kakvom-takvom egalu, ali je nažalost doživeo da u poslednjem kvartalu padne i dopusti Trentu da u najvažnijem trenutku ode na dvocifrenu prednost, koja je naravno bila nenadoknadiva.

Ovo je inače bio direktan okršaj dva tima za mesto u osmini finala, jer su i jedni i drugi pred ovo kolo bili na skoru od 5-7. Sada je litvanski tim ostao ispod crte sa timom Budućnosti, dok su Aris i Trento na poslednja dva mesta iznad crte sa pobedom više.

Za ekipu Lijetkabelisa nastupao je i naš Nemanja Popović koji je ubacio 10 poena uz četiri skoka, dok je Trento predvodio Andrejs Gražulis sa 18 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Stvari postaju komplikovanije ako se zna da Čankov tim u narednom kolu igra sa Gran Kanarijom kod kuće, koja je trenutno druga na tabeli.

(Telegraf.rs)

Video: Zek Ledej opušten pred Virtus: Otkrio da li je Džejlin Smit ispričao taktiku tima iz Bolonje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA